Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Bokkn'blad maakt verwachtingen opnieuw waar
Geplaatst: 02-02-2012

De lat ligt hoog bij de redactie van het Bokkn'blad van CV De Alberger Bökke.  Elk jaar probeert een groep enthousiaste medewerkers, onder aanvoering van hoofdredacteur Marga Visschedijk,  zichzelf te overtreffen. De Albergse bevolking heeft afgelopen weekend gemerkt dat dit wederom is gelukt.

42e editie

Afgelopen zaterdag werd alweer de 42e editie van het Bokkn´blad onder de Albergse bevolking en de vele sponsoren verspreid. Een grote groep leden van De Alberger Bökke en de Bökkn'hörnkes bracht het blad afgelopen zaterdag huis-aan-huis rond. Gezien de dikte van het blad, dat richting de tweehonderd bladzijden gaat, een hele klus. Dankzij de vele helpende handen, werd deze echter binnen een paar uur geklaard. Na afloop was er voor alle
bezorgers warme chocolademelk en erwtensoep bij ‘uitvalsbasis' Fraans Marie.

Eerste exemplaar

Op donderdag 26 januari ontvingen Prins Helmuth en Sik Robert het eerste exemplaar uit handen van Marga Visschedijk. Dit gebeurde eveneens in café Fraans Marie, waar dweilorkest La Bella Bok voor de juiste stemming zorgde. "Een prachtig boekwerk", was de reactie van de Prins. "Maar dat kan ook niet anders met zo'n mooie foto op de voorkant!" Ook Jeugdprins Bram en zijn Sik Chris kregen een blad uitgereikt. Vervolgens was het de beurt aan de overige
aanwezigen, om het blad te bewonderen. Men kwam daarbij unaniem tot de conclusie dat het blad opnieuw van zeer hoogstaande kwaliteit is, mede door de vakkundige fotografie van Frank Visschedijk.

Veiling

Nadat alle bladen weer in de dozen waren opgeborgen, werd er nog een tijdlang doorgevierd. Dit moment werd aangegrepen om het kunstwerk voor de jaarlijkse veiling te presenteren. Maarten Oerbekke stelde hiervoor één van zijn werken beschikbaar. De plaatselijke kunstenaar, die illustratie vormgeving studeert in Groningen, onthulde een prachtig schilderij. Binnen enkele seconden werd het eerste bod al gedaan, dus de verwachting is dat het doek veel geld op gaat brengen. De opbrengst is geheel bestemd voor het Goede Doel van dit carnavalsjaar ‘Kans voor een kind'. Op de site albergerbokke.nl kan men het schilderij bekijken en een bod uitbrengen. De hoogste bieder zal uiteindelijk het schilderij overhandigd krijgen door Prins Helmuth.

« Terug Naar totaallijst »