Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Alberger Bokke schenkt 2424,24 euro aan Werkgroep Jeugd Albergen
Geplaatst: 10-07-2013

Bij zijn opkomst op 10 november 2012 sprak Prins Eric van de Alberger Bökke de volgende woorden: "Wel de jeugd hef, hef de toekomst, doorum hebt wie as t goeie doel de Werkgroep Jeugd Albergen. Veur de jeugd van 13 en 14 die te groot buit veur het servet en te kleen veur het tafellaok'n, die met vrijwilligers, zovöll kinder in die joarn mooie oamd'n geft". Onder de noemer jeugdsoos organiseert de Werkgroep Jeugd Albergen zo'n tien keer per jaar leuke en leerzame activiteiten voor de Albergse jeugd. Hoogtepunt daarbij is het jaarlijkse weekendkamp, dat dit keer afgelopen weekend plaatsvond in de blokhut in Geesteren. Een mooie gelegenheid voor Prins Eric en Sik Rob om de cheque te overhandigen. 

In zijn toespraak bedankte de Prins met name de vrijwilligers, als kloppend hart van de Werkgroep Jeugd Albergen. Hierop volgde een luid applaus van de aanwezige jeugd. Vervolgens nam voorzitter Bart Hulsbeek de cheque met een bedrag van € 2424,24 in ontvangst. Bart was blij verrast over de hoogte van het bedrag. "We wisten natuurlijk dat de Prins onze Werkgroep tot goede doel had gekozen, maar zo'n groot bedrag hadden we echt niet verwacht", aldus de voorzitter. "We gaan het geld gebruiken voor de toekomst van onze jeugd."

Apparatuur voor film- en karaoke-avonden
Het bedrag werd bijeen gebracht door verschillende ludieke acties, onder andere tijdens de gala-avonden en de optocht. De Werkgroep Jeugd Albergen wil het geld deels gaan gebruiken om apparatuur aan te schaffen voor film- en karaoke-avonden. Op dit moment bestaat de werkgroep uit 45 leden, waarbij de verdeling tussen jongens en meisjes ongeveer gelijk is. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Belangstellenden kunnen op de site van de werkgroep www.wjalbergen.nl verdere informatie vinden.


Bron: Op en rond de Essen - 2 juli 2013


 

« Terug Naar totaallijst »