Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Noaberfeest Alberger Bokke doet oude tijden herleven (feest na optocht)
Geplaatst: 01-12-2013

De oudere inwoners van Albergen en omstreken weten het nog al te goed. Het feest in zaal Morshuis, na afloop van de optocht. Een jaarlijks hoogtepunt, waarbij jong en oud uit de wijde omgeving samen carnaval vierden. 

Uit zijn jasje gegroeid

De populariteit van dit feest kende voor de ouderen zijn keerzijde. Door de steeds grotere toeloop, moest het feest verplaatst worden naar de hal en een grote tent op de parkeerplaats. Het aandeel jeugd nam steeds meer toe en het feest kreeg daardoor een ander karakter. Een gezellige afterparty groeide uit tot een Mega carnavalsparty, bezocht door duizenden jongeren uit de wijde omtrek. Uiteraard geweldig dat dit in een klein dorp als Albergen mogelijk is, maar daarmee zijn de ouderen wel hun eigen feest kwijtgeraakt.

Terug naar de roots Op 23 februari 2014 vindt weer de Albergse optocht plaats, traditioneel een week voor het echte carnavalsweekend. Daarna zal de Mega carnavalsparty voor het eerst op het Volksfeestterrein plaatsvinden. Aan de formule van dit succesvolle feest wordt verder niet al te veel gesleuteld. Wel ontstaat er bij Morshuis weer ruimte voor een feest, zoals we dat van vroeger kennen. Ongedwongen met elkaar een borrel drinken, jong en oud, verkleed of niet verkleed, het maakt allemaal niet uit. Uiteraard wordt er carnavalsmuziek gedraaid, maar stampende house is uit den boze en de volumeknop gaat ook zeker niet te hoog. Gezellig met elkaar kunnen praten heeft meer prioriteit dan harde muziek. 

Dweilorkesten

De organisatie van dit nieuwe initiatief is in handen van de twee dweilorkesten die Albergen rijk is. La Bella Bok, het eigen dweilorkest van de Alberger Bökke en Boet'n Aodem, slaan hiervoor de handen in elkaar. Samen met het bestuur van de vereniging, zullen zij dit feest gaan organiseren, met medewerking van Opperstalmeester Edward Morshuis. "We zullen wel diverse dweilorkesten uit de omgeving uitnodigen, maar een dweilfestival zal het niet worden" legt Arjan Lucas namens Boet'n Aodem uit. "Daarnaast zal een bekende DJ voor de muziek zorgen, passend binnen de opzet van dit feest. Armin van Buuren zal dus plaats moeten maken voor André van Duin!"

GRATIS entree

"Het Noaberfeest is bedoeld voor iedereen die wel graag carnaval wil vieren, maar dat niet in een tent met duizenden jongeren wil doen", aldus Arthur Pouwels van La Bella Bok. "Albergenaren, deelnemers aan en toeschouwers van de optocht, wagenbouwers, hoogheden, noaberverenigingen, dweilorkesten en andere feestgangers, iedereen is welkom. Het geheel wordt ruim opgezet, om de gemoedelijke sfeer te behouden. Om het zo laagdrempelig mogelijk te houden, hoeft er geen entree te worden betaald."

Prijsuitreiking

Het Noaberfeest op 23 februari vindt plaats in de hal op de parkeerplaats van Morshuis. Deze zal worden omgetoverd tot een gezellige zaal in de traditionele carnavalssfeer. "Direct na de optocht zal hier de prijsuitreiking voor de deelnemers plaatsvinden", vertelt President Bennie Oude Nijhuis van de Alberger Bökke. "Ook worden er later op de middag de prijzen uitgereikt voor de mooist versierde straten." Dat het Noaberfeest voor het eerst gevierd zal worden in het 44-jarig jubileumjaar van de Alberger Bökke, maakt het extra bijzonder. De organisatie is er in ieder geval klaar voor. "We maken er met z'n allen een feest van dat oude tijden doet herleven!" 

« Terug Naar totaallijst »