Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Carnaval kan beginnen: alle prinsen bekend
Geplaatst: 12-01-2009

Alle gemeentelijke hoogheden carnaval waren zondagmiddag in Albergen op bezoek bij sleutelprins van de gemeente Tubbergen Sjef I. In het kielzog van de prinsen waren ook de secondanten en hofdames meegekomen. Bij de Albergse residentie gingen zij gezamenlijk op de foto.

In hun midden ook de kersverse hofhoudingen uit dorp Tubbergen en Vasse. Deze prinsen werden afgelopen weekeinde aan het volk voorgesteld. De collega's uit andere dorpen waren reeds in het oude jaar bekendgemaakt.

Na de bekendmaking van Laurens Bolscher als prins van de Spekscheeters en Rendolf Rikmanspoel als zijn secretaris kwamen beide heren met een surprise. In navolging van zijn broer en oud-prins Frans I (1984) stelde ook Laurens een prinses voor aan de bezoekers van het carnavalsfeest in Vasse. Saskia Houwing gaat de komende weken aan de zijde van het duo als Prinses Sas door het leven.

Prins Ronald Jansen en Adjudant Edwin Snijders regeren sinds zaterdag over de Schaop'n Böll'kes. Zij maakten onder de klanken van ‘Hij was maar een clown' hun opwachting als circusdirecteur en clown. Aan de hand van een vragenronde konden de aanwezigen in 't Oale Roadhoes de nieuwe hoogheden raden.

Jeugd carnavalsvereniging De Schaop'nköpkes maakte de namen bekend in residentie Fox. Dit jaar werden Bassie en Adriaan ingeschakeld een prins te vinden. Zij begonnen met hun bekende geelrode caravan een rondtour langs de cafés om inspiratie op te doen. En dat lukte. Prins Maurice Verveer en Adjudant Sander Bolhaar kwamen uit de caravan stappen.

« Terug Naar totaallijst »