Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Prins Rene en Sik Johan nieuwe hoogheden met hofdames Martine & Ellis.
Geplaatst: 10-11-2014

In een goed gevulde residentie De Vette Bok (Partycentrum Morshuis) vond afgelopen zaterdag de wisseling van de wacht plaats bij de Alberger Bökke. Nadat DJ Ties en dweilorkest La Bella Bok de stemming er al goed hadden ingebracht, werd tegen tienen afscheid genomen van de ‘oude garde’. Prins Jeroen en Sik Robin werden als Haribo-beertjes door de Raad van Elf afgevoerd. Dat gebeurde nadat ze door President Bennie Oude Nijhuis werden bedankt voor een geweldig carnavalsjaar. Iets na elven brak het moment van de opkomst aan.

Nadat de President de spanning nog even flink had opgebouwd, voerde DJ Ties met passende muziek de avond naar het hoogtepunt. De schimmen van de nieuwe Hoogheden verschenen achter een wit doek, maar bleven door een waar rookgordijn onherkenbaar. Tot het moment waarop Prins René (Hoek) en Sik Johan (Demmer) dwars door het scherm sprongen, gevolgd door de beide hofdames Martine en Ellis. Het gezelschap werd met luid gejuich verwelkomd.

Geen onbekenden
Binnen Albergen zijn Prins René en Sik Johan bepaald geen onbekenden. De Prins is één van de kartrekkers van de Volksfeesten Albergen en was jarenlang de zanger van de Hofband, die vele spetterende optredens verzorgde op de gala’s van de Alberger Bökke. Johan, Ellis en Martine waren lange tijd leider bij de Scouting en zijn nog steeds bij allerlei activiteiten in het dorp betrokken.

Twentsewens Ambulance
In zijn proclamatie maakte de Prins de Twentsewens Ambulance als het goede doel bekend. Deze stichting vervult wensen van terminale- of chronisch zieken, die aangewezen zijn op liggend vervoer. De hofhouding wil niet alleen geld inzamelen voor de activiteiten, maar ook het bestaan van deze wensambulances onder de aandacht van de doelgroep brengen. Na het officiële gedeelte nam de nieuwe hofhouding de vele felicitaties in ontvangst, waarna het nog lang gezellig bleef in De Vette Bok.

Prijsvraag
In de vier weken voorafgaand aan de opkomst, verschenen er cryptische aanwijzingen op http://www.albergerbokke.nl/. Via een digitaal deelnameformulier kon men de namen van de Prins en Sik raden en een verklaring geven voor de aanwijzingen. Sander Stroot deed dit als beste. Hij raadde niet alleen de namen van de Prins en Sik, maar wist ook de meeste omschrijvingen te verklaren. Binnenkort ontvangt hij hiervoor een cheque van € 25,- uit handen van Prins René.

De omschrijvingen
1. Een optelling van de Prins en zijn Sik, geeft eerstgenoemde een rechte blik.
De Prins en zijn Sik zijn de 45e Hoogheden van de Alberger Bökke. Opgeteld is dat 90. De Prins heeft als achternaam Hoek en deze is recht als hij 90 graden meet.

2. Een Prins waarvan je al jaren niets meer hoort, dat is toch iets wat bij hem totaal niet spoort.
Sinds enkele jaren is de Prins niet meer als zanger van de Hofband te horen. Beroepsmatig is het echter vreemd dat je niets meer van hem hoort, aangezien hij audicien is.

3. Hun leven lang verbonden met wit en zwart. Toch zit geel en rood ook diep in hun hart.
Zwart en wit slaat uiteraard op De Tukkers, waar de Prins en Sik samen in het achtste spelen. De Prins voetbalde in zijn jeugdjaren bij MVV’29, eveneens in het zwart-wit.
Voor geel en rood zijn verschillende verklaringen. De Prins drinkt graag een citroen brandewijn en hij en Martine zijn fanatiek supporter van FC Twente. Daarnaast zitten deze kleuren in het logo van de Albo en maakt geel gemengd met rood de kleur oranje. Dat is de kleur van ’t Mexicaantje, de vriendengroep van Johan.

4. De Sik hef elke dag een trio, doar hoalt e van.
Deze trio is minder spannend dan het lijkt, want dit slaat op het feit dat de Sik en de Hofdames collega’s bij Albo Deuren zijn. Hoalt slaat op het materiaal voor de deuren.

Bron: Op en Rond de Essen.

« Terug Naar totaallijst »