Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Optocht Albergen breekt deelnemersrecord
Geplaatst: 02-02-2015

ALBERGEN - De Optochtcommissie van de Alberger Bökke is er klaar voor. De eerste grote Twentse carnavalsoptocht kan wat hen betreft van start gaan. Op zondag 8 februari gaat dat ook daadwerkelijk gebeuren. Het betreft de 45e editie. “Met ruim 3100 deelnemers hebben we dit jaar meer opgaven dan ooit”, vertelt Walter Lansink, woordvoerder van de Optochtcommissie.  Bron: Op en Rond de Essen.

Zaterdag 24 januari zijn alle deelnemende wagens gekeurd en Walter Lansink is bijzonder te spreken over hetgeen ze bij de wagenbouwgroepen hebben gezien: “We hebben met 31 grote en kleine wagens wederom een lange optocht en het niveau van de wagens is weer erg hoog.” De Optochtcommissie is bijzonder verheugd dat veel bekende toppers opnieuw tot de deelnemers behoren. “Daarmee is het publiek verzekerd van een waar kijkspektakel”, glundert Lansink. Hij noemt hierbij de plaatselijke Sjikke Bökke, het Peleton uit Geesteren, de Venfluiters uit Manderveen en de Hengelose Optocht Vereniging Altijd Dorst. En niet te vergeten de Kroegtijgers uit Geesteren, die met maar liefst 329 personen deel zullen nemen. Daarmee zijn ze de grootste loopgroep in Albergen. De Alberger Bökke is ook zeer verheugd dat dit jaar de Oranjewijk uit Tubbergen weer meedoet met een wagen.

Start om 13.30 uur

Zondag 8 februari zal de optocht om 13.30 uur van start gaan aan De Gentiaan, vooraf gegaan door muziekvereniging Levenslust uit Fleringen. Ook muziekvereniging Kunst en Strijd uit Losser loopt mee in de optocht. Deelnemers worden met spandoeken naar de opstelplaats verwezen. Voor de toeschouwers wordt aangegeven waar de parkeerplaatsen te vinden zijn. De deelnemende loopgroepen, paren en eenlingen kunnen voorafgaand aan de optocht het startnummer ophalen aan de Mosbrink. Dit is mogelijk vanaf 12.30 uur op een herkenbaar gemaakt punt. De route eindigt bij de kerk aan de Hobergenstraat, waarna de wagens uit kunnen rijden via de Zenderseweg of de Philippus Robbenstraat. De optocht is live op de radio te volgen via Twente FM, de lokale omroep voor Tubbergen en Dinkelland.

Route
De gehele route is als volgt: De Gentiaan, Veenpluis, Moutmolen, Molendijk, Bennekerstraat, Oude Schoolstraat, Hinvertsweg, Geert Groote straat, Hoofdstraat, Zenderseweg, De Dijnsel, De Hagen, De Gagel, Kapittelhuisstraat en Hobergenstraat. Hier zullen Prins René en Sik Johan en Jeugdprins Bart met zijn Sik Coen het defilé afnemen. Verdere informatie over de route, het opstellen en de parkeerplekken is te vinden op http://www.albergerbokke.nl/. Hierop staan ook het reglement en de criteria voor de jurering.

Klik hier voor een plattegrond van de route!

Medewerking van bewoners

Om het geheel goed te laten verlopen, heeft de vereniging de medewerking van de Albergse bevolking nodig. De bewoners langs de route worden dringend verzocht om de straten autovrij te houden. Dit verzoek geldt ook voor de mensen die binnen de route wonen. Bij eventuele calamiteiten kan men dan snel van binnenuit de optocht bereiken. Andersom zal de Alberger Bökke proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo zijn er strenge regels aan het geluidsniveau gesteld en worden de straten de volgende dag weer schoongeveegd. “We vragen bij deze de aanwonenden om de rommel op straat te vegen”, vertelt Walter Lansink. “De gemeente zal dan zorg dragen voor het opruimen, in samenwerking met een ploeg van onze vereniging.”

Prijsuitreiking op Noaberfeest

Direct na de optocht zal Prins René de prijzen uitreiken. Dat gebeurt op het Noaberfeest, in de hal op de parkeerplaats naast Partycentrum Morshuis. “Vorig jaar bleek de uitreiking  in deze hal een groot succes”, vertelt Lansink. “Veel mensen bleven nog lange tijd op het Noaberfeest, om ouderwets carnaval te vieren. De kleinschalige entourage, als tegenhanger van de Megacarnavalsparty,  viel bijzonder in de smaak.” Voor nadere informatie over de optocht kan men contact opnemen met Walter Lansink, tel. 0546-442619/06-14825049. 

« Terug Naar totaallijst »