Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Prins Jan III (Harink) en Sik Rudi (Scheurink) hoogheden Alberger Bokke 2015-2016
Geplaatst: 15-11-2015

Bij residentie De Vette Bok (ofwel Zaal Morshuis) vond afgelopen zaterdag de wisseling van de wacht bij de Alberger Bökke plaats.

Nadat DJ Ties de stemming er al goed had ingebracht, werd tegen tienen afscheid genomen van de ‘oude garde': Prins René en Sik Johan. President Bennie Oude Nijhuis bedankte beide hoogheden en hun hofdames Martine en Ellis voor een geweldig carnavalsjaar, waarna de Raad van Elf voor een ludiek aftreden zorgde.

Nieuwe hoogheden

Nadat Prins René zijn scepter had afgegeven, brak iets na 23.00 uur het moment van de opkomst aan. Eerst voerde de president de spanning nog even flink had op, waarna er een presentatie met foto's uit de jeugdjaren en van de beroepen en hobby's van de hoogheden werden getoond. In de zaal vlogen de namen over en weer.

De presentatie eindigde in een countdown, waarbij het scherm bij de laatste tellen langzaam omhoog ging. De schimmen van de nieuwe hoogheden verschenen achter een tweede wit doek, maar bleven door een waar rookgordijn onherkenbaar. Tot het moment waarop de Prins Jan (Harink) en Sik Rudi (Scheurink) dwars door het scherm sprongen, gevolgd door de beide hofdames Ellen en Claudia.

Prins Jan en Sik Rudi zijn geen onbekenden binnen Albergen. Eerstgenoemde was tot voor kort commissielid van het Alberger ‘houtdorp' en hij zit samen met zijn Sik in de materialencommissie van De Tukkers. In zijn proclamatie maakte de Prins het Houtdorp als het goede doel bekend. Dit jaarlijkse vakantiefestijn voor de schooljeugd zal vanaf volgend jaar op het terrein naast de schaatsbaan in Albergen plaatsvinden.

Bron: Tubbergen.nieuws en Wim Potijk.

« Terug Naar totaallijst »