Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Optocht Alberger Bokke grootste in geschiedenis (Zondag 31 januari 13:30)
Geplaatst: 18-01-2016

Optocht Alberger Bökke grootste in geschiedenis. 
46e editie op zondag 31 januari

De optochtcommissie is er klaar voor. De eerste grote Twentse carnavalsoptocht kan wat hen betreft van start gaan. “Met ruim 3250 deelnemers hebben we dit jaar meer opgaven dan ooit”, vertelt woordvoerder Walter Lansink.

Hoge kwaliteit Zaterdag 16 januari zijn alle deelnemende wagens gekeurd en Walter is bijzonder te spreken over hetgeen ze bij de wagenbouwgroepen hebben gezien. “We hebben met 32 grote en kleine wagens onze grootste optocht ooit en het niveau van de wagens is weer erg hoog”, aldus Walter. De optochtcommissie is bijzonder verheugd dat veel bekende toppers weer tot de deelnemers behoren. “Daarmee is het publiek verzekerd van een waar kijkspektakel”, glundert Walter. Hij noemt hierbij de plaatselijke Sjikke Bökke, die dit jaar de grootste loopgroep uit hun bestaan hebben. Ook het Peleton uit Geesteren, de Oranjewijk uit Tubbergen, de Venfluiters uit Manderveen, de Klippels en de Hengelose Optocht Vereniging Altijd Dorst doen weer mee. En niet te vergeten de Kroegtijgers uit Geesteren, die met maar liefst 360 personen deel zullen nemen. Daarmee zijn ze de grootste loopgroep in Albergen. Prijzengeld verhoogd “De vereniging heeft besloten om de eerste prijs bij de grote wagens te verhogen van 700 naar 1111 euro. Daarmee komt het totale prijzengeld op ruim 5000 euro”, vertelt Walter. “Daar ben ik onze sponsoren, die dit mede mogelijk maken, enorm dankbaar voor.”

Start om 13.30 uur Zondag 31 januari zal de optocht om 13.30 uur aan De Gentiaan van start gaan, vooraf gegaan door muziekvereniging Levenslust uit Fleringen. Ook muziekvereniging Kunst en Strijd uit Losser zal in de optocht meelopen. Deelnemers worden met spandoeken naar de opstelplaats verwezen. Voor de toeschouwers wordt aangegeven waar de parkeerplaatsen te vinden zijn. De deelnemende loopgroepen, paren en eenlingen kunnen voorafgaand aan de optocht het startnummer ophalen aan de Mosbrink. Dit kan vanaf 12.30 uur op een herkenbaar gemaakt punt. De optocht eindigt bij de kerk aan de Hobergenstraat, waarna de wagens uit kunnen rijden via de Zenderseweg of de Philippus Robbenstraat. De optocht is live op de radio te volgen via Twente FM, de lokale omroep voor Tubbergen en Dinkelland.

Route De gehele route is als volgt: De Gentiaan, Veenpluis, Moutmolen, Molendijk, Bennekerstraat, Oude Schoolstraat, Hinvertsweg, Geert Groote straat, Hoofdstraat, Zenderseweg, De Dijnsel, De Hagen, De Gagel, Kapittelhuisstraat en Hobergenstraat. Hier zullen Prins Jan III en Sik Rudi en Jeugdprins Kevin met zijn Sik Jurian het defilé afnemen. Verdere informatie over de route, het opstellen en de parkeerplekken is te vinden op de site www.albergerbokke.nl. Hierop staan ook het reglement en de criteria voor de jurering.

Medewerking van bewoners Om het geheel goed te laten verlopen, heeft de vereniging de medewerking van de Albergse bevolking nodig. De bewoners langs de route worden dringend verzocht om de straten autovrij te houden. Dit verzoek geldt ook voor de mensen die binnen de route wonen. Bij eventuele calamiteiten kan men dan snel van binnenuit de optocht bereiken. Andersom zal de vereniging proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo zijn er strenge regels aan het geluidsniveau gesteld en worden de straten de volgende dag weer schoongeveegd. “We vragen bij deze de aanwonenden om de rommel op straat te vegen”, vertelt Walter. “De gemeente zal dan zorg dragen voor het opruimen, in samenwerking met een ploeg van onze vereniging.”
« Terug Naar totaallijst »