Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw 
Geplaatst: 05-02-2009

Dat het op velen indruk maakte was in de zaal duidelijk voelbaar. De hoofdpersoon zelf was eveneens geroerd, maar bovenal verrast. Harrie Oude Breuil (60) ontving zaterdagavond uit handen van burgemeester Stegers de jaarlijkse carnavalsonderscheiding.

De uitreiking was een hoogtepunt op een boeiend gemeentegala in zalencentrum Morshuis. „Ik had niet gedacht dat mij zoiets zou overkomen. Er zijn in mijn ogen andere personen die deze medaille verdienen, maar de onderscheiding geeft wel een goed gevoel", aldus Harrie Oude Breuil. „En zonder mijn vrouw Annie had ik mij niet zo kunnen wijden aan het verenigingsleven."

Burgemeester Stegers gaf de beweegredenen om de Albergenaar ‘de persoon van verdienste' toe te kennen. Een lange staat van dienst in het verenigingswerk werd opgesomd. Verschillende bestuursfuncties bij de Tukkers en de Alberger Bökke en ruim 25 jaar correspondent van Albergen onder meer voor de Twentse Courant Tubantia waren de belangrijkste wapenfeiten. „Hij manifesteert zich als iemand die geweldig diplomatiek kan optreden. Bij dilemma's regelt hij het zo dat alle partijen vrede hebben met de aangedragen oplossing. Een no-nonsense persoon, praktisch ingesteld en altijd denkend in oplossingen", schetste Stegers de persoon Harrie Oude Breuil.

Bron: TC Tubantia

« Terug Naar totaallijst »