Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Verslag Opening Residentie
Geplaatst: 09-01-2017

Opening residentie Alberger Bökke en Bokk’n Hörnkes

De carnavalsverenigingen De Alberger Bökke en De Bokk’n Hörnkes hebben afgelopen zondag 8 januari residentie “de Vette Bok” (Zalencentrum Morshuis) voor het komende carnaval geopend.

Onthulling Prinsenborden
Vroeg in de middag verzamelden de kerngroepleden en de genodigde familieleden, buren, collega’s en vrienden van de Hoogheden zich bij de Residentie, voor het onthullen van de Prinsenborden. Als eerste door Prins Wim I, Sik Richard en hofdames van de Alberger Bökke, gevolgd door Jeugdprins Chris en Sik Coen van de JVC de Bokk’n Hörnkes. Aansluitend toog het hele gezelschap, onder begeleiding van dweilorkest La Bella Bok naar de parochiekerk.

Carnavalsmis
De viering, die werd voorgegaan door diaken Bert Huitink, stond geheel in het teken van carnaval. Jongerenkoor Cantiamo en La Bella Bok zorgden daarbij voor de muzikale opluistering. Ook schoolprins Guus en Schoolsikke Lisse met de Raad van Elf van basisschool Kadoes, hadden een aandeel in deze sfeervolle viering.

Officiële deel
Bij terugkomst  in de Residentie werden de vele onderscheidingen uitgereikt. In het openingswoord van voorzitter Sjef Hagel werden alle carnavalsvierders uitgenodigd voor een enthousiast en uitbundig carnavalsfeest.
Daarna was het woord aan Prins Wim I en zijn Sik Richard. Zij heetten alle gasten van harte welkom en vertelden over het Goede Doel voor dit carnavalsjaar. Dit jaar is gekozen voor “Ventoux3”. Het bij elkaar ingezamelde geld komt ten goede voor hersentumoronderzoek.
Tijdens het kennismakingsfeest tussen hofhouding en de Raad van 11 samen met de dansmariekes zijn verschillende kunstobjecten gemaakt. Deze werden in een veiling, ten behoeve van het goede doel, aangeboden.

De Raad van 11 presenteerden zich op ludieke manier in hun nieuwe outfit inclusief nieuwe steken. Hiermee lopen deze mannen er de komende jaren weer representatief bij.  

Na diverse versnaperingen ging het programma verder. Opperstalmeester Edward Morshuis overhandigde het portret van de Prins, dat een ereplaats kreeg binnen de Residentie.

Nog lang gezellig
Er was voor deze gelegenheid een bijzonder optreden gepland van de lokale buut’n reedner, Bob Bergmans. De buut was van hoge kwaliteit en werd door menig lachsalvo goed ontvangen.
DJ Ties verzorgde het geluid en de muzikale omlijsting. 
Na de officiële handelingen was er dit jaar voor het eerst gelegenheid voor buurtverenigingen om aan te sluiten in de residentie “de Vette Bok” om zich daar samen met de Alberge Bökke te storten in het feestgedruis.  

« Terug Naar totaallijst »