Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Noaberfeest Alberger Bokke breidt uit: vierde editie op zondag 19 februari
Geplaatst: 03-02-2017

Na de optocht van de Alberger Bökke op zondag 19 februari, wordt voor de vierde keer het Noaberfeest gevierd. De commissie, bestaande uit leden van de dweilorkesten La Bella Bok en Boet’n Aodem en de carnavalsvereniging de Alberger Bökke, kiest dit jaar voor een iets grotere opzet.

Succesformule
In de afgelopen drie jaar is het Noaberfeest een succesformule gebleken. “Ons doel was het terugbrengen van het ouderwetse carnavalsfeest na de optocht”, vertelt de commissie. “Het motto was dan ook ‘Oude tijden herleven’. Voldoende ruimte voor de bezoekers en de volumeknop ver genoeg teruggedraaid om gezellig met elkaar te kunnen praten. Gezien het enthousiasme van de bezoekers en de vele reacties die we hebben gekregen, zijn we in onze opzet geslaagd.”

Enkele verbeteringen
“Afgelopen jaar liep het behoorlijk vol”, blikt de commissie terug. “Vooral tijdens de uitreiking van de prijzen was het druk. Op zich mooi natuurlijk, maar de ruimte voor de bezoekers is ons heilig.” Vandaar dat er dit jaar een grotere tent geplaatst wordt. Met bijna 200 m2 is deze bijna dubbel zo groot als de tent van vorig jaar. Daarnaast wordt de hal binnenkort verbouwd. Dat betekent een flinke uitbreiding van de ruimte, maar het is nog niet zeker of die dit jaar al gebruikt kan worden. Verder heeft de aanbouw, waar de toiletten zich bevinden, een vast dak en vaste wanden gekregen. Ook dat betekent een behoorlijke verbetering van de entourage.

Tweede DJ
Flashback uit De Lutte zal weer zorgen voor de echte carnavalsmuziek in de hal. Voor het eerst zal er dit jaar ook in de tent een DJ draaien. Daarvoor is de Albergse DJ Dirk aangetrokken. Hij zal o.a. een ‘Duits uurtje’ verzorgen. Ook de aanwezige dweilorkesten zullen weer de gelegenheid krijgen het feest op te luisteren, met daarbij natuurlijk La Bella Bok en Boet’n Aodem.

Na de optocht en gratis entree
Het Noaberfeest zal weer plaatsvinden op de grote parkeerplaats naast Residentie de Vette Bok (zaal Morshuis).Het feest begint zondag 19 februari direct na de Albergse optocht. De prijzen van de optocht worden weer in de hal uitgereikt. De entree is gratis en de consumpties kunnen betaald worden met de bekende bonnen van de Alberger Bökke, die o.a. voor de gala’s worden gebruikt. Voor de bezoekers is er ook dit jaar weer een gratis button van het Noaberfeest, zolang de voorraad strekt. De kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen en een warme hap is verkrijgbaar. De Noaberfeestcommissie heet iedereen die weer ouderwets carnaval wil vieren van harte welkom!« Terug Naar totaallijst »