Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Optocht Alberger Bokke grootste in geschiedenis: 47e editie op zondag 19 februari
Geplaatst: 07-02-2017

De optochtcommissie is er klaar voor. De eerste grote Twentse carnavalsoptocht kan wat hen betreft van start gaan. “Met ruim 3500 deelnemers hebben we dit jaar meer opgaven dan ooit”, vertelt woordvoerder Walter Lansink.

Hoge kwaliteit
Zaterdag 4 februari zijn alle deelnemende wagens gekeurd en Walter is bijzonder te spreken over hetgeen ze bij de wagenbouwgroepen hebben gezien. “We hebben met 32 grote en kleine wagens onze grootste optocht ooit en het niveau van de wagens is weer erg hoog”, aldus Walter. De optochtcommissie is bijzonder verheugd dat veel bekende toppers weer tot de deelnemers behoren. “Daarmee is het publiek verzekerd van een waar kijkspektakel”, glundert Walter. Hij noemt hierbij de plaatselijke Sjikke Bökke, die dit jaar de grootste loopgroep uit hun bestaan hebben, maar liefst 260 personen . Ook het Peleton uit Geesteren, de Oranjewijk uit Tubbergen, de Venfluiters uit Manderveen, de Klippels uit Langeveen en de Hengelose Optocht Vereniging Altijd Dorst doen weer mee. En niet te vergeten de Kroegtijgers uit Geesteren, die met maar liefst 385 personen deel zullen nemen. Daarmee zijn ze de grootste loopgroep in Albergen.
Ook is Walter Lansink zeer blij met de komst van de jubilerende (22 jaren) wagenbouwvereniging DKW uit Vasse, die dit jaar voor het eerst aan de optocht in Albergen zal deelnemen.

Prijzengeld
Dit jaar is het prijzengeld € 5400,- met daarin € 1111,- voor de 1ste prijs in de categorie grote wagens. “Daar ben ik onze sponsoren, die dit mede mogelijk maken, enorm dankbaar voor” aldus Lansink.

Start om 13.30 uur
Zondag 19 februari zal de optocht om 13.30 uur aan De Gentiaan van start gaan, vooraf gegaan door muziekvereniging Levenslust uit Fleringen. Deelnemers worden met spandoeken naar de opstelplaats verwezen. Voor de toeschouwers wordt aangegeven waar de parkeerplaatsen te vinden zijn. De deelnemende loopgroepen, paren en eenlingen kunnen voorafgaand aan de optocht het startnummer ophalen aan de Mosbrink. Dit kan vanaf 12.30 uur op een herkenbaar gemaakt punt. De optocht eindigt bij de kerk aan de Hobergenstraat, waarna de wagens uit kunnen rijden via de Zenderseweg of de Philippus Robbenstraat. Regionale media zullen weer verslaglegging doen van dit grote evenement.

Route
De gehele route is als volgt: De Gentiaan, Veenpluis, Moutmolen, Molendijk, Bennekerstraat, Oude Schoolstraat, Hinvertsweg, Geert Groote straat, Hoofdstraat, Zenderseweg, De Dijnsel, De Hagen, De Gagel, Kapittelhuisstraat en Hobergenstraat. Hier zullen Prins Wim I, Sik Richard en hofdames vergezeld door Jeugdprins Cris het defilé afnemen. Verdere informatie over de route, het opstellen en de parkeerplekken is te vinden op de site www.albergerbokke.nl. Hierop staan ook het reglement en de criteria voor de jurering.

Medewerking van bewoners
Om het geheel goed te laten verlopen, heeft de vereniging de medewerking van de Albergse bevolking nodig. De bewoners langs de route worden dringend verzocht om de straten autovrij te houden. Dit verzoek geldt ook voor de mensen die binnen de route wonen. Bij eventuele calamiteiten kan men dan snel van binnenuit de optocht bereiken. Andersom zal de vereniging proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo zijn er strenge regels aan het geluidsniveau gesteld en worden de straten de volgende dag weer schoongeveegd. “We vragen bij deze de aanwonenden om de rommel op straat te vegen”, vertelt Walter. “De gemeente zal dan zorg dragen voor het opruimen, in samenwerking met een ploeg van onze vereniging.”

Prijsuitreiking op Noaberfeest
Tussen half zes en zes uur zal Prins Wim I de prijzen uitreiken. Dat gebeurt op het Noaberfeest, in de hal op de parkeerplaats naast zalencentrum Morshuis. “De vorige jaren bleek de uitreiking in deze hal een groot succes”, vertelt Walter. “Veel mensen bleven nog lange tijd op het Noaberfeest, om ouderwets carnaval te vieren. De kleinschalige entourage, als tegenhanger van de megacarnavalsparty, viel bijzonder in de smaak.” Voor nadere informatie over de optocht kan men contact opnemen met Walter Lansink, tel: 06-14825049.

« Terug Naar totaallijst »