Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Verslag Galaweekend c.v. De Alberger Bokke
Geplaatst: 12-02-2017

Verslag Galaweekend c.v. De Alberger Bökke

In de residentie van de Alberger Bökke is afgelopen weekend tot vier maal toe de galavoorstelling ten uitvoer gebracht. Donderdagavond werd er afgetrapt met de voorstelling voor de ouderen, alleenstaanden en de bewoners van de Ringoven. Speciaal voor deze avond waren er door de hoogheid van de Alberger Bökke genodigden van de Soweco. Vrijdagavond, zaterdagavond en de zondagmiddag werd er voor een enthousiaste zaal, een breed scala aan entertainment voorgeschoteld van een ongekend hoog niveau. Het gevarieerde programma had voor “elk wat wils” en de artiesten genoten zichtbaar van de vele lachsalvo’s en staande ovaties.

Opkomst
De opkomst van Prins Wim I, Sik Richard, hofdames en Jeugdprins Chris werd aangekondigd door de spreekstalmeester en bekende Nederlander, Thijs Kemperink. Thijs die ook het verdere programma op een ludieke manier aan elkaar wist te praten. Nadat het goede doel van de hoogheden, Ventoux3 de stichting die geld inzamelt voor hersentumorenonderzoek, is aangeprezen kan het startsein worden gegeven voor het eerste optreden.

Wie bint d’r wear
De medewerkers van supermarkt “de Coop” brachten het openingslied ten gehore en zorgden ervoor dat de stemming er gelijk goed inzat. Het openingslied zal volgend jaar door een andere groep ten gehore worden gebracht. Dit kan een vereniging, buurt of groep collega’s zijn die zich hiervoor bij de gala commissie kunnen aanmelden.

Rijschool gasje bij
Het optreden van de JCV de Bökkenhörnkes speelde zich af in een lesauto. De route werd afgebeeld op een mega led-scherm van maar liefst 18 m² die als nieuw decorstuk een geweldige aanvulling was voor bewegende beelden en achtergrond foto’s voor meerder buuts. Tijdens de rondrit langs bekende Albergse adressen bleek Samantha niet echt een natuurtalent te hebben voor het besturen van een auto.

Buuts
Dat er groot buutreedners talent rondloopt in Albergen is een feit. Met de Twentse kampioen Buutreednen in huis kan de act, Kopje koffie?, van Jeroen Bekke alias Jos Lipglozz, het publiek laten genieten van zijn avonturen als glazenwasser. De Bestemming is een geweldige act van de Brabantse Albergenaar Bob Bergmans, die als trucker zijn verhaal doet. Adrie Veenstra (Big “V”), verschijnt als God en is onze Vader die nog eenmaal de boodschap zelf komt vertellen. De roddels over de plaatselijk beroemdheden en minder beroemdheden werden smakelijk verteld tijdens een ontmoeting van Renate, Ellis, Mark en Robin in de IJskeet van Bousmös. De Prinsengarde brengt een bijzondere versie van sportief varieté die antwoord wil op de vraag, meer of minder Carnaval? en de Raad van 11 brengt de 1ste lezing ten gehore in de vorm van een luisterspel waarin de Prins en Sik een hoofdrol spelen. Helaas zullen wij nooit weten hoe dit eindigt.

Muzikale hoogstandjes
Het trio Eric, Ronnie en Cas brengen mede een ode aan de Sjikkebökke en Walter Lansink. Met eigen muziek en teksten over actuele thema’s en bekende Albergenaren weten ze al jaren het publiek te vermaken. Met hun dans “de Lion King” gingen de dansmariekes los op een swingende beat en maakten van het podium een ware dans-arena. De Hofband bracht met hun eigen teksten op bekende melodieën een ode aan bekende grootheden als de Beatles. Ook namen zij de finale voor hun rekening met het bekende “Oons mooie Alberg” wat samen werd gezongen door hofdame Karin die als voormalig Hofband zangeres nogmaals de lokale hit ten gehore bracht.

Afterparty
De afterparty die door DJ’s werd opgeluisterd werd druk bezocht en hier konden de vele galabezoekers nogmaals flink uit hun dak gaan. Al met al een zeer geslaagd en druk bezocht “Galaweekend” waar vele maanden van voorbereiding op grandioze wijze is afgesloten. Alaaf!
« Terug Naar totaallijst »