Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Gemeentesleutel in handen van Sjef I
Geplaatst: 11-02-2009

De hoogheden en hun gevolg van de carnavalsverenigingen uit de gemeente Tubbergen kwamen zaterdag de gemeentelijke sleutel ophalen. Burgemeester Stegers overhandigde de forse sleutel aan sleutelprins Sjef I en Sik Arjan van de Alberger Bökke.

„Het is een ongeorganiseerde chaos vanochtend, ik heb hetzelfde dweilorkest wel drie keer door de deur zien komen," lacht burgemeester Stegers. Waarop als antwoord een luid ‘alaaf' komt van de carnavalsvierders, die met zijn allen de entreehal van het gemeentehuis vullen.

Een jury heeft zich gebogen over de vraag welke vereniging dit jaar ‘de steek onder water' heeft verdiend. Wordt het De Turftrappers, die op weg naar het dansgardeconcours hun prins zijn vergeten, of is het feit dat De Schoap'nböll'kes hun optocht verplaatst hebben en daarmee Vasse behoorlijk dwars zitten meer ‘steekwaardig'? Uiteindelijk zijn het prins Ewald en adjudant Willy van De Papsleef'n die de twijfelachtige eer toekomt de ‘steek onder water' in ontvangst te mogen nemen. „Omdat zij het gepresteerd hebben om een aantal bomen door snoeiwerkzaamheden te verminken, zodat er ruimte zou zijn voor de carnavalswagens", legt burgemeester Stegers de keus van de jury uit.

Nadat de steek is uitgedeeld is het tijd voor de sleuteloverdracht. Burgemeester Stegers overhandigt de forse sleutel aan sleutelprins Sjef I en Sik Arjan. „We komen uit Albergen om de sleutel op te halen en terecht, want in Albergen leeft het carnaval", aldus Arthur Pouwels namens de Alberger Bokke. „Vanochtend kom je hier aan in een warme auto om vervolgens in de kou op een carnavalswagen te gaan staan, maar dat heb je er allemaal graag voor over", aldus sleutelprins Sjef.

Na het voorlezen van de proclamatie vertrekt iedereen naar 't Oale Roadhoes, waar de festiviteiten informeel worden voortgezet met het traditioneel aanbieden van ludieke cadeaus aan het sleutelduo.

Bron: TC Tubantia

« Terug Naar totaallijst »