Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Opening residentie Alberger Bokke en Bokkn Hornkes
Geplaatst: 08-01-2018

ALBERGEN – De carnavalsverenigingen De Alberger Bökke en De Bokk’n Hörnkes hebben afgelopen weekend residentie de Vette Bok (zaal Morshuis) voor het komende carnaval geopend. 

Cadillac
In tegenstelling tot voorgaande jaren, vond de opening dit keer op zaterdagavond plaats.
Om vijf uur verzamelden de kerngroepleden en de genodigde familieleden, buren, collega’s en vrienden van de Hoogheden zich bij de Residentie. Daar was het wachten op Sleutelprins Arjan en Sik Evert van de Alberger Bökke en de Hofdames Lilian en Monica. Die kwamen in een boog van vuurwerk in hun hofauto aangereden, een witte Cadillac cabrio.

Onthulling Prinsenborden
Als eerste klommen  Jeugdprins Wessel en Sik Bjarne van de Bokk’n Hörnkes op het dak om hun Prinsenbord te onthullen, gevolgd door de hoogheden van de Alberger Bökke. Aansluitend was er koffie met een warme hap, waarna het hele gezelschap naar de parochiekerk toog, onder begeleiding van dweilorkest La Bella Bok. 

Carnavalsmis
De viering, die werd voorgegaan door een enthousiaste diaken Huitink, stond geheel in het teken van carnaval. Het thema was dan ook: ‘De sleutel tot….’ Jongerenkoor Cantiamo en La Bella Bok zorgden voor de muzikale opluistering. Ook Schoolprins Mart  en schoolprinses Anouk en de Raad van Elf van basisschool Kadoes hadden een aandeel in deze gezellige viering en liepen zelfs een polonaise door de kerk.

Officiële deel
Bij terugkomst  in de Residentie werden de vele onderscheidingen uitgereikt. Na het openingswoord van voorzitter Sjef Hagel , was het woord aan Prins Arjan en zijn Sik Evert. Zij heetten alle gasten van harte welkom. Namens de organisatie van de Tukkerstocht  vertelde Gilbert Leemhuis over het Goede Doel voor dit carnavalsjaar. Opperstalmeester Edward Morshuis overhandigde het portret van de Prins, dat een ereplaats kreeg binnen de Residentie. 

Nog lang gezellig
DJ Ties verzorgde het geluid en de muziek en er was nog een geweldig optreden van schlagerzangeres Anita. Bijzonder geslaagd was ook het optreden van La Bella Bok en Boet’n Aodem, waarvan Prins Arjan en Sik Evert deel uitmaken. Zij speelden samen enkele nummers, alsof ze nooit anders hadden gedaan. Als klap op de vuurpijl, werd ook nog het nieuwe clublied van de Alberger Bökke gezongen, ‘De Bökke goat deur’. Het bleef daarna nog lang gezellig in de Residentie.

« Terug Naar totaallijst »