Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Gemeentelijke onderscheiding voor Bennie Oude Nijhuis
Geplaatst: 14-01-2018

Gisteravond heeft de president van de Alberger Bökke een gemeentelijke onderscheiding gekregen voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger en sponsor van verschillende clubs, in Albergen en daarbuiten.

Het is een jaarlijkse traditie, het gemeentegala in het sleuteldorp. Dit jaar viel deze eer Albergen te beurt, waar sleutelprins Arjan (Lucas) de scepter zwaait. Toen de burgemeester het woord nam en aangaf dat Bennie Oude Nijhuis de gemeentelijke onderscheiding zou ontvangen, ontsteeg gelijk een luid gejuich en applaus vanuit de feestzaal bij Morshuis. Even later, op het podium, werden hem de versierselen omgedaan en ontving hij enkele aandenkens aan deze bijzondere prijs.

Bennie heeft gisteren de prestigieuze onderscheiding gekregen, omdat hij zich al jarenlang inzet voor verschillende verenigingen in Albergen. Hij is sinds 2006 het ‘opperhoofd’ van de Alberger Bökke en was lange tijd leider bij De Tukkers. Van die voetbalclub is hij (als directeur van de Pannenloods) ook de hoofdsponsor. Hij sponsort daarnaast de plaatselijke handbal, de volleybalvereniging, de carnavalsclubs en vele verenigingen buiten het dorp. Zelfs in voor de bouwwereld economisch minder goede tijden heeft hij al die verenigingen gesteund.

In 2012 ontving Bennie voor al zijn vrijwilligerswerk een koninklijke onderscheiding.

In zijn dankwoord wees Bennie – zichtbaar geroerd – erop dat hij het allemaal niet alleen heeft gedaan, dat zijn vrouw Elly immer onmisbaar aan zijn zijde is geweest en hij altijd prettig heeft samengewerkt met ontelbare anderen. Iets wat hij nog vele jaren hoopt te kunnen blijven doen.

Bron: Tubbergen Nieuws. Foto: Mark Mensink.
« Terug Naar totaallijst »