Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Gala Alberger Bokke breekt alle records
Geplaatst: 29-01-2018

Gala Alberger Bökke breekt alle records

Carnavalsvereniging de Alberger Bökke heeft er een bijzonder geslaagd gala weekend opzitten. Met in totaal bijna 1.500 bezoekers, was de opkomst groter dan ooit. De voorstelling op vrijdag, zaterdag en zondag waren zelfs volledig uitverkocht.  Ook bij de aftrap op donderdagavond was het al gezellig druk in de zaal. Deze eerste voorstelling was speciaal bestemd voor de ouderen en de gehandicapten, die gratis toegang hadden tot de gala.

Foto's te vinden via deze Facebook LINK

Opkomst
Traditiegetrouw werd de gala geopend door President Bennie Oude Nijhuis. Hij citeerde daarbij een regel uit het nieuwe clublied ‘De Bökke goat deur’: “En ieder joar, kriegt ze het kloar.” Daarmee doelde de President op de tientallen mensen binnen en buiten de vereniging, die jaarlijks de schouders onder de gala zetten. 
Daarna was het woord aan spreekstalmeester Thijs Kemperink, die de avond weer vakkundig aan elkaar praatte. Hij riep als eerste Sik Evert en de dansmariekes naar voren. De Sik kondigde vervolgend Prins Arjan en de Hofdames Lilian en Monica aan, die vergezeld werden door de Raad van Elf. Op vrijdag maakten Jeugdprins Wessel, Sik Bjarne en Hofdame Inge van de Bokk’n Hörnkes het stel compleet en op zondag waren ook Schoolprins Mart, schoolprinses Anouk en de Raad van Elf van basisschool Kadoes van de partij. 

Openingslied
Na het welkomstwoord van Prins Arjan, gaf zijn Sik een korte toelichting op het Goede Doel, de Tukkerstocht. Daarna namen de Hoogheden en hun Raad van Elf plaats op ‘het rek’, onder begeleiding van dweilorkest La Bella Bok. 
Het is al enkele jaren de gewoonte dat de gala wordt geopend door een groep uit Albergen. Het was niet geheel toevallig, dat die eer dit jaar aan Boet’n Aodem was. De Prins en Sik maken immers deel uit van dit dweilorkest. Boet’n Aodem liet echter de instrumenten achterwege en zong het prachtige lied ‘Zing met oons met’, dat speciaal voor de beide Hoogheden was geschreven door Thijs Kemperink. In de pauze verscheen Boet’n Aodem opnieuw op het podium, dit keer om samen met La Bella Bok enkele nummers te spelen.

Danstoppers
Het publiek werd dit jaar vermaakt met maar liefst vier dansacts. De dansmariekes Judith Olde Monnikhof, Roos Kemna, Lynn Braakhuis, Edmae van der Aa, Birgit Borgerink en Tjarda Potijk zorgden met ‘colour explosion’ weer voor een spetterend optreden. Sinds kort beschikt de Alberger Bökke ook over een groep mini dansmariekes. Suus Bergmans, Madde Keemers, Minke Morshuis, Marell Koopmans, Lotte Haarman, Rikke Lesscher, Elle Stamsnieder en Yara Kole lieten met ‘super heroes’ zien dat Albergen over voldoende talent voor de toekomst beschikt. Beide optredens stonden onder de regie van Lieke Oude Nijeweme. Bij de mini’s deed ze dat in samenwerking met Birgit Borgerink. 
Ook de Raad van Elf trok dit jaar de jurkjes uit de kast, om een dansact te verzorgen. Met hun bijzonder soepele  optreden ‘Lets dance…’ staken zij de dansmariekes naar de kroon. Tot slot zorgde La Bella Bok nog voor een erg verrassend optreden. Hun act als ‘achtelluke vogels’ speelde zich af op een donker podium, waarbij fluoriderende poppen voor een prachtig dansact zorgden.

Buuts
Nadat hij vorig jaar Jeugdprins was, stond Chris van der Aa dit jaar weer op de planken. Als de Japanse dokter Hirakawa voerde hij op hilarische wijze de act ‘Wat is plobleem?’ op. Albergen mag blij zijn met deze jonge topper!
Ook de jeugd van de Bokk’n Hörnkes bracht dit jaar een buut op de planken. En met succes, want de jagers Jasper Lubbers en Bart Klaassen speelden met hun act ‘Wie scheet op alns wat wild is’, de zaal plat.
Brabander Bob Bergmans is inmiddels niet meer weg te denken van de Albergse Gala. Dit jaar kroop hij in de huid van de Duitse psychiater Ben Wim. Op bijzonder smakelijke wijze vertelde hij in ‘Heel vervelend allemaal’ wat hij zoal in de spreekkamer meemaakte. Bij verschillende inwoners van Albergen, maakte de psychiater zich daarbij niet druk om het principe medische geheim.
Voor de laatste buut van Jeroen Bekke, ging de hele zaal staan, al moest hij daarvoor wel twee keer opkomen. Zijn ‘Buut van de tuut’, ging dit jaar over vijf dagen carnaval vieren in Oldenzaal, met zijn vrienden Beernd en Toon. Vrouw Mien bleef die dagen alleen thuis, vandaar de titel ‘360 dagen gelukkig getrouwd’. Jeroen maakte met dit optreden duidelijk, waarom hij steeds vaker gevraagd wordt om elders in de regio op te treden. Dit jaar staat hij zelfs op de Zwarte Cross, waar overigens ook Thijs Kemperink al enkele jaren optreedt. Voor een klein dorp als Albergen, een reden om dubbel trots te zijn!

Wel en wee
Het wel en wee is sinds drie jaar weer een vast onderdeel van de gala. Dit keer stonden Robin Keemers, Renate Olde Monnikhof, Elles Demmer en Mark Meijer langs de lijn bij de Tukkers. In hun act ‘Wie de bal kaatst… namen zij weer verschillende dorpsgenoten op de hak, tot groot vermaak van de zaal.
Uiteraard was ook de Prinsengarde van de partij. Toen er een begin werd gemaakt ‘Doornroosje’, een succesvol stuk van enkele jaren geleden, greep Prins Arjan in. Vanaf het rek eiste hij luidkeels dat er een ander sprookje gespeeld moest worden. Wat volgde was een mix van Assepoester, Sneeuwwitje en de heks en Roodkapje en de boze wolf, dat zich afspeelde rond een coffeeshop in een levend bos. Hans en Grietje waren in dit kader omgeturnd tot Hasj en Wietje. 

The Cameltoes
Tegen het eind van de avond zorgde The Cameltoes voor een geweldig gastoptreden. In 2010 nam deze groep als toenmalige Hofband afscheid, maar voor deze gelegenheid haalden ze weer alles uit de kast. Karin Egberink, Christian Lenferink, Stef van der Aa, Jeroen Stopel en Robert Peij speelden alsof ze nooit waren weggeweest. De teksten van Erik Dam waren dan ook steengoed!
Het eerste lied was een ode aan de nieuwe burgemeester, Wilmien Haverkamp. Op zaterdagavond was ze persoonlijk aanwezig en gaf ze de band een staande ovatie. Het tweede lied was geschreven voor Erik Dashorst, beter bekend als Brudas. Na 30 jaar inzet voor de galacommissie en evenzoveel prachtige muzikale optredens, besloot Brudas vorig jaar te stoppen. Op zaterdagavond werd hij echter nog wel door Jeroen Bekke op het podium geroepen. De ode en de woorden van Jeroen, maakten zichtbaar indruk op hem. Toen hij vervolgens ook nog de ‘Superbok’ van Prins Arjan kreeg uitgereikt, vertelde Erik dat hij zijn stoppen misschien wel moest heroverwegen. Die woorden klonken de zaal (toch nog) als muziek in de oren. 
Vervolgens was er een ode aan de toetsenist van The Cameltoes ‘Arie’, oftewel Prins Arjan. Eerder was hij al door de bandleden op het podium geroepen, om zijn plaats achter het keyboard in te nemen. Tot slot werd er nog een lied gezongen voor de ‘Wichter van La Bella Bok’. 

Opmaken voor de optocht.
Nadat de Hoogheden iedereen voor de geweldige avond hadden bedankt, speelde de Hofband het finalenummer ‘Oons mooie Albearg’. Het leverde een deinende zaal op. Daarna volgde nog een afterparty met muziek van DJ Ties, waarbij er nog lange tijd nagevierd werd. 

De Alberger Bökke kunnen zich nu volledig gaan richten op de optocht, die komende zondag 4 februari om 12.00 uur plaats zal vinden. Dit jaar is de optocht voor het eerst live op televisie te zien, via RTV Oost. Direct na de optocht wordt het Noaberfeest  gevierd in de tent naast de Residentie, waar ook de prijsuitreiking voor de optocht plaats zal vinden.
« Terug Naar totaallijst »