Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Optocht Alberger Bokke live op RTV Oost & Record aantal deelnemers
Geplaatst: 31-01-2018

Op zondag 4 februari aanstaande zal voor de 48ste keer de 1ste Grote Twentse Carnavalsoptocht door de straten van Albergen trekken. Deze optocht, die georganiseerd wordt door Carnavalsvereniging De Alberger Bökke zal dit jaar voor het eerst live op televisie worden uitgezonden door RTV Oost.

De optocht start om 12.00 uur en de uitzending zal beginnen om 12.45 uur. Verslaggeefster ter plaatse is Esther Rikken, die de Albergse optocht van commentaar zal voorzien samen met sidekick Walter Lansink. Tevens zal Oene Loonstra live verslag uitbrengen op de radio.

“Het is goed nieuws dat onze optocht voor het eerst live wordt uitgezonden op radio én televisie”, vertelt een trotse woordvoerder, Walter Lansink. “Dat is nogal wat voor een klein dorp, als Albergen”.

Veel deelname Hengelo, Borne en Hertme aan optocht Alberger Bökke
Bornenaar Johan Diepenmaat loopt voor 45e keer mee

De optochtcommissie heeft er al maanden aan voorbereiding opzitten. De eerste grote Twentse carnavalsoptocht kan wat hen betreft van start gaan. “Met 3650 deelnemers verbreken we zelfs het record van vorig jaar”, vertelt woordvoerder Walter Lansink. 

Hoge kwaliteit
Het bezichtigen van de wagens is al volop in gang en Walter is bijzonder te spreken over de kwaliteit. “We hebben met 34 grote en kleine wagens onze grootste optocht ooit en het niveau van de wagens is weer erg hoog”, aldus Walter. De optochtcommissie is bijzonder verheugd dat veel bekende toppers weer tot de deelnemers behoren. “Daarmee is het publiek verzekerd van een waar kijkspektakel”, glundert Walter. Hij noemt hierbij de plaatselijke Sjikke Bökke, die dit jaar de grootste loopgroep uit hun bestaan hebben, maar liefst 270 personen . Ook het Peleton uit Geesteren, de Oranjewijk en de Fortburgers uit Tubbergen, de Venfluiters uit Manderveen, DKW uit Vasse, de Klippels uit Langeveen en de Hengelose Optocht Vereniging Altijd Dorst doen weer mee. En niet te vergeten de Kroegtijgers uit Geesteren, die met maar liefst 300 personen deel zullen nemen. Ook is Walter Lansink zeer blij met de komst van de Kolkleu uit Hertme, die dit jaar voor het eerst meedoen. 

Prijzengeld 
Dit jaar is het prijzengeld verhoogd naar € 6200,- met daarin € 1111,- voor de 1ste prijs in de categorie grote wagens. “Daar ben ik onze sponsoren, die dit mede mogelijk maken, enorm dankbaar voor” aldus Lansink.

Start om 12.00 uur
Zondag 4 februari zal de optocht aan De Gentiaan van start gaan. Dat gebeurt dit jaar voor het eerst om 12.00 uur. Deelnemers worden met spandoeken naar de opstelplaats verwezen. Voor de toeschouwers wordt aangegeven waar de parkeerplaatsen te vinden zijn. De deelnemende loopgroepen, paren en eenlingen kunnen voorafgaand aan de optocht het startnummer ophalen aan de Mosbrink. Dit kan vanaf 10.30 uur op een herkenbaar gemaakt punt. De optocht eindigt bij de kerk aan de Hobergenstraat, waarna de wagens uit kunnen rijden via de Zenderseweg of de Philippus Robbenstraat.  Regionale media zullen weer verslaglegging doen van dit grote evenement. 

Route
De gehele route is als volgt: De Gentiaan, Veenpluis, Moutmolen, Molendijk, Bennekerstraat, Oude Schoolstraat, Hinvertsweg, Geert Groote straat, Hoofdstraat, Zenderseweg, De Dijnsel, De Hagen, De Gagel, Kapittelhuisstraat en Hobergenstraat. Hier zullen Sleutelprins Arjan, Sik Evert en Jeugdprins Wessel en Sik Bjarne het defilé afnemen. Verdere informatie over de route, het opstellen en de parkeerplekken is te vinden op de site www.albergerbokke.nl. Hierop staan ook het reglement en de criteria voor de jurering. 

Medewerking van bewoners
Om het geheel goed te laten verlopen, heeft de vereniging de medewerking van de Albergse bevolking nodig. De bewoners langs de route worden dringend verzocht om de straten autovrij te houden. Dit verzoek geldt ook voor de mensen die binnen de route wonen. Bij eventuele calamiteiten kan men dan snel van binnenuit de optocht bereiken. Andersom zal de vereniging proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo zijn er strenge regels aan het geluidsniveau gesteld en worden de straten de volgende dag weer schoongeveegd. “We vragen bij deze de aanwonenden om de rommel op straat te vegen”, vertelt Walter. “De gemeente zal dan zorg dragen voor het opruimen, in samenwerking met een veegploeg van onze vereniging.”

Prijsuitreiking op Noaberfeest
Tussen half zes en zes uur zal Sleutelprins Arjan de prijzen uitreiken op het Noaberfeest. Dit jaar vindt dit feest niet plaats in de hal, maar in een grote tent op de parkeerplaats naast zalencentrum Morshuis. “De vorige jaren was de uitreiking  tijdens het Noaberfeest een groot succes”, vertelt Walter. “Veel mensen bleven nog lange tijd op het Noaberfeest, om ouderwets carnaval te vieren. De kleinschalige entourage, als tegenhanger van de megacarnavalsparty,  viel bijzonder in de smaak.” Vanaf ongeveer 13.30 uur zal de tent geopend zijn en de entree is gratis. Voor de kinderen is er een springkussen en gratis ranja.
Voor nadere informatie over de optocht kan men contact opnemen met Walter Lansink, tel: 06-14825049. 

« Terug Naar totaallijst »