Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Prijzengeld optocht Albergen is verdubbeld
Geplaatst: 07-11-2008

Bron: TC Tubantia - Woensdag 05 november 2008

ALBERGEN - Het prijzengeld voor de carnavalsoptocht van de Alberger Bökke is verdubbeld.

Dat kan dankzij de inzet van zes plaatselijke geldschieters. Begin deze week werden de contracten officieel ondertekend.

Een en ander komt allemaal goed uit, nu Albergen zaterdag de sleutelprins van Tubbergen levert. De optocht van volgend jaar belooft mede daarom een spektakel te worden.

De Albergenaren hopen namelijk met het verhogen van het prijzengeld de aantrekkingskracht van hun optocht, die zondag 15 februari 2009 wordt gehouden, te vergroten. Met een attractiever deelnemersveld, tijdens deze eerste grote optocht van Twente, zal ook de publieke belangstelling toenemen, zo luidt de verwachting van de Alberger Bökke.

De optochtcommissie begon in april met het werven van de belangrijke sponsors. "We zijn de afgelopen maanden met zes bedrijven tot overeenstemming gekomen", aldus Jos Kuipers en Walter Lansink namens de optochtcommissie van de Alberger Bökke weten. De hoofdprijs voor de wagenbouwers zal de komende editie 700 euro bedragen.

"Met deze actie", vervolgen de twee, "hopen we dat de wagenbouwgroepen die de afgelopen jaren deelnamen de weg weer naar Albergen weten te vinden. Daarnaast zou het geweldig zijn, dat door deze prijsverhoging loopgroepen en wagenbouwgroepen die nog niet eerder in Albergen hebben meegedaan, over de streep worden getrokken. Je ziet de laatste jaren al een duidelijke toename van het aantal loopgroepen. Wellicht is deze opwaardering nog een extra steuntje in de rug."

Dankzij het aantrekken van de zes sponsors kan de optochtcommissie van de Albergse carnavalsvereniging naast het verhogen van het prijzengeld ook meer reclame maken in de regionale media. "Op die wijze hopen we nog meer toeschouwers naar Albergen te trekken."

ALBO Deuren, Café Restaurant Fraans Marie, Zalencentrum Morshuis, Bouwbedrijf B&K, Lucas IT en de Pannenloods Bouwmaterialen hebben hun medewerking toegezegd.

Voor meer informatie over de optocht van de Alberger Bökke kan contact worden opgenomen met Walter Lansink: 0546-442619 of 06-14825049. « Terug Naar totaallijst »