Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Sjef I nieuwe sleutelprins
Geplaatst: 10-11-2008

Bron: TC Tubantia - Zondag 09 November 2008

ALBERGEN - Prins Sjef (Hagel) is de nieuwe sleutelprins van de gemeente Tubbergen. Na het optrekken van de rookdampen liet de hoogheid zaterdagavond zijn gezicht aan het publiek zien.

Sik Arjan (Lucas) en de beide hofdames Estrild en Lilian zullen Sjef in zijn regeringsjaar bijstaan. Bij de jongerencarnavalsvereniging de Bökk'n Hörnkes maakten prins Bart (Ambergen), sik Coen (Lubbers) en hofdame Kim hun opwachting. Met Sjef Hagel hebben de Albergenaren ervaring aan boord. Hij was drie jaar terug al eens secretaris van prins Jacky I. De bekendmakingen waren afgelopen weekeinde in Zalencentrum Morshuis. De hoogheden van de Alberger Bökke kwamen zaterdagavond tevoorschijn, jeugdprins Bart en zijn gevolg werden vrijdagavond reeds gepresenteerd aan hun onderdanen. De jongeren hebben voor dit carnavalsseizoen Morshuis als hun residentie betrokken. Een noodzakelijke stap, omdat hun voorgaande onderkomen Miets eerder dit jaar de deuren moest sluiten. Bij de Alberger Bökke werd afscheid genomen van prins Johan, sik Paul en de hofdames Truus en Ans. Bij de Bokk'n Hörnkes werden prins Pim en zijn compagnon George uitgezwaaid. De hoogheden van de Alberger Bökke hebben een verder uitbreiding van de AED-apparatuur in Albergen als hun goede doel aangemerkt.

Tot grote verrassing stapten zaterdagavond in de overvolle carnavalsresidentie Nobbenhuis prins Tonny en adjudant Gerrit uit de turvenkist. Dit gebeurde onder de klanken van hun lijflied: ‘Ik hou d'r zo van' (van Gerard Joling). Tegelijk met de turfkist hadden de hofdames Marjo Oude Oosterik en Marian Kleizen vergezeld door kinderen, familie, vrienden en noabers hun intrede gedaan. Prins en adjudant besloten hun proclamatie met de lijfspreuk: ‘Ne bats en ne meltoet'n, wij Turftrappers könt d'r nich boet'n!'.
Voor de opkomst van de nieuwe prins en adjudant nam president Bertus Nijhuis afscheid van prins Bennie en hofdame Maria van de adjudant. Adjudant Harrie was vanwege ziekenhuisopname niet aanwezig. Nijhuis bedankte hen voor het 'prima leiden van De Turftrappers tijdens het vorige seizoen'.

« Terug Naar totaallijst »