Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw 
Geplaatst: 25-02-2011

‘De 41e optocht van de Alberger Bökke wordt de grootste uit onze geschiedenis ‘, aldus de trotse woordvoerder van de optochtcommissie, Walter Lansink.  Voor de optocht die op zondag 27 februari om 13.30 uur van start gaat, hebben zich maar liefst 35 praalwagens ingeschreven.  De grote opgave, maar liefst 10 meer dan vorig jaar, is niet alleen te danken aan de goed gevulde prijzenpot.  De optocht in Albergen weet al jarenlang tienduizenden bezoekers te trekken en dat maakt de deelname al bij voorbaat tot een ware happening.  

‘Voor de toeschouwers zal het weer volop genieten zijn', vertelt Walter Lansink enthousiast verder. ‘Alle  ingeschreven grote en kleine praalwagen hebben inmiddels een strenge keuring ondergaan. Voldoet een wagen niet aan de hoge kwaliteitseisen, dan krijgt  deze geen startbewijs. Ter plekke kan nog worden besloten om een deelnemer niet toe te laten of uit de optocht te verwijderen, als blijkt dat er openlijk alcohol op of rond de wagen wordt genuttigd. Daarmee waarborgen we het hoge niveau, waar onze optocht al jarenlang bekend om staat'.  

Deelnemers
De optochtcommissie verheugt zich ook dit jaar weer op de komst van enkele bekende ‘toppers'.  Zo gaat de Oranjewijk uit Tubbergen proberen de eerste prijs van vorig jaar te prolongeren. Zij zal daarbij stevige concurrentie ondervinden van o.a. de Venfluiters uit Manderveen, de Siepeljonkers uit Ootmarsum, de Kroegtijgers uit Geesteren en de Hengelose Optocht Vereniging Altijd Dorst. Ook het Buurtschap Mander, dat vorig jaar voor het eerst deelnam, zal weer van de partij zijn, evenals de plaatselijke carnavalsvereniging de Sjikke Bökke. Verder worden in Albergen weer flink wat grote loopgroepen, paren en eenlingen verwacht die het geheel nog meer dynamiek zullen geven. Al deze deelnemers mogen een aanzienlijk bedrag aan prijzengeld verdelen, met een hoofdprijs van maar liefst 700 euro. Ook voor de mooist verklede kinderen zijn de nodige prijzen beschikbaar. Daarnaast worden er nog een prijzen toegekend aan de best versierde straten en kent de organisatie een stimuleringsprijs toe aan een Albergse deelnemer.

Opnames
Evenals vorig jaar zal Twente FM, de regionale omroep voor Tubbergen en Dinkelland, verslag doen van de optocht. Een radioverslag is te beluisteren op de frequenties 105.0 of 106.3 en via TV Twente is de optocht live te volgen. Dit jaar wordt er wederom een live stream opgezet voor TV én Internet. Op de maandagavond na de optocht zullen in het carnavalsjournaal ‘Nog Efkes' van RTV Oost beelden van de optocht getoond worden. Verder zal FilMart DVD producties de gehele optocht filmen en in een professionele montage op DVD vastleggen. U kunt een compilatie-DVD (met kopieerbeveliging) in de voorverkoop bestellen door hier te klikken! (€ 10,- p.s.) Ongeveer twee weken na de optocht zullen de DVD's bij supermarkt Coop in Albergen verkrijgbaar zijn.

Live Streaming 2011
De live registraties kom er weer aan!! Vele duizenden mensen bekijken jaarlijks LIVE de laatste gala-avond en de optocht via Internet of TV Twente (kabel). Er wordt via een live verbinding uitgezonden naar meerdere mediaservers in een professioneel datacentrum. De realisatie van dit geheel wordt verzorgd door Lucas IT uit Albergen, specialisten in internet en automatisering. Wij willen Lucas IT, Previder, TwenteFM en de Fam. Hofhuis hartelijk danken voor de medewerking.

Opstellen
Het opstellen van wagens en lopers gaat via de Zenderseweg. Op de hoek met de Kapittelhuisstraat krijgen de deelnemers aanwijzingen over de verdere weg naar de start. Grote wagens zullen via De Dijnsel, De Hagen, De Gagel en de Kapittelhuisstraat naar de startopstelling in de Hobergenstraat geleid worden. De overige deelnemers worden rechtstreeks via de Kapittelhuisstraat naar de start verwezen. De jurering vindt vanaf half twaalf plaats, waarna het startsein om exact half twee wordt gegeven.

Route
De route voert achtereenvolgens door de Hobergenstraat, Zenderseweg, Hoofdstraat, Geert Grootestraat, Hinvertsweg, Oude Schoolstraat, Bennekerstraat, Zenderseweg, De Dijnsel, De Hagen, De Gagel, Kapittelhuisstraat en Hobergenstraat. De Alberger Bökke verzoekt de bewoners van alle genoemde straten deze vrij te houden van geparkeerde auto's. Dit geldt al vanaf de vroege ochtend, omdat de eerste wagens al om negen uur worden verwacht.

Op dit moment is een deel van de route nog opgebroken, vanwege werkzaamheden aan het riool.  De gemeente Tubbergen heeft de commissie echter verzekerd dat de optocht hiervan niet of nauwelijks hinder zal ondervinden.

Prijsuitreiking
Direct na de optocht zal Prins Othmar op het kerkplein de prijzen voor de kinderen uitreiken. Daarna volgt de prijsuitreiking voor de volwassenen, vanaf de Prinsenwagen bij residentie Morshuis. Voor de Alberger Bökke is daarmee de optocht afgesloten, maar voor de talrijke deelnemers en toeschouwers zal er dan nog genoeg te beleven zijn. De plaatselijke horeca zal ook dit jaar kosten nog moeite sparen om weer een geweldig feest te organiseren.

Voor nadere informatie over de optocht kan men contact opnemen met Walter Lansink, tel. 0546-442619/06-14825049 of José Velthof, tel. 0546-441247. Omdat de Alberger Bökke niet bij de organisatie van het afsluitende feest betrokken is, dient men vragen hierover te stellen aan de betreffende horecagelegenheden.

« Terug Naar totaallijst »