Realisatie: Lucas IT B.V.
Optocht
Social
Steek blauw  Kindercarnaval - Albergs Carnaval - Seniorencarnaval
Geplaatst: 02-03-2011

ALBERGS CARNAVAL + KINDEROPTOCHT + KINDERCARNAVAL

Kinderoptocht start vanaf Bassissschool Kadoes om 14.30u richting zaal Morshuis. Hier is de kindercarnaval in de grote zaal (Main Dance; NIET in de bierschuur; dus extra gezellig!). Hier wordt ranja, suikerspin en patat geserveerd voor kinderen. Prijs: € 3,- per kind (lagere school). Belangrijke opmerking: Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun kinderen; het is geen kinder/oppas middag.

In de "Library" (zaal bij voorcafé; dus extra gezellig!) is Albergs Carnaval voor ouders, ouderen en jongeren. Ouderwets carnaval bij Morshuis met eigen muziek-dj. Een doorkijk maakt mogelijk om het kindercarnaval te observeren.

Het is een traditie in Albergen om een week na het plaatselijke carnavalsweekeinde, een carnavalsmiddag speciaal voor de kinderen te houden. Deze middag begon met een optocht door het dorp en werd vervolgens afgesloten met een feest in de Library (zaal bij voorcafé) in de residentie Morshuis.

Een bont gezelschap van verklede kinderen vertrekt vanaf basisschool Kadoes in een optocht naar Morshuis. Langs de route wordt deze vrolijke meute bewonderd en enthousiast begroet door ouders, familieleden, kennissen en andere belangstellenden. Onder begeleiding van feestelijke muziek lopen uiteraard ook de Prins en zijn Sik met de hofdames mee. De Schooljonker en Sik van Kadoes doen ook mee.

Aangekomen bij Morshuis zorgen een kinderdisco en een optreden van de Dansmariekes er telkens weer voor dat het een vrolijke boel wordt. Dit feest wordt compleet gemaakt met drinken, een suikerspin, een snoepzak, een presentje én patat. Kortom, dé ingrediënten voor een middagje vol vermaak. Aan het eind van de middag worden de prijzen van de kinderoptocht uitgereikt.

Aanvang: 14:30. Locatie: Bassischool Kadoes & Morshuis (Library (zaal bij voorcafé) & Grote Zaal)
 


SENIORENCARNAVAL

Op zondag 6 maart organiseert De Alberger Bökke een carnavaleske bijeenkomst voor alle 55 plussers. Voor deze middag worden ook de ouderen, die geen lid van de carnavalsvereniging zijn, van harte uitgenodigd.

Vanaf 14.30 uur wordt u in de serre van zalencentrum Morshuis een bijzonder gevarieerd programma aangeboden, met veel ruimte voor nostalgie. Zo ziet u een buut van de Prinsengarde uit de jaren negentig en een conference van Gait oet 't Klooster. Uiteraard zullen ook Prins Othmar en zijn gevolg een bezoek brengen. Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd met liedjes van de Vèènte van de Smid.

De entree is 5 euro, waarbij u door gastvrouw Diny van der Aa een kop koffie met krentewegge wordt aangeboden.


 

« Terug Naar totaallijst »