Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Prins John en Sik Bob nieuwe hoogheden Alberger Bökke

Op zaterdag 9 november vond in Residentie de Vette Bok (zaal Morshuis) de opkomst van de nieuwe Hoogheden van de Alberger Bökke plaats.

Holbewoners
Iets na tienen reed de Raad van Elf een grote kist de Residentie binnen, waarna op een groot scherm de opkomstfilm werd vertoond. De Bende van Vijf werd hierin gevolgd tijdens hun speurtocht naar een nieuwe Prins. In een tropenoutfit struinde de bende de omgeving in en rond Albergen af.
Uiteindelijk stuitten ze midden in de bossen op een kampvuur, met daaraan twee holbewoners. Beiden vertoonden dusdanig vreemd gedrag, dat ze uitermate geschikt werden bevonden om de nieuwe Hoogheden van de Alberger Bökke te worden.

Tegen het einde van de film ontstond er een waar rookgordijn rond de kist. Na een countdown klapte de kist open en sprongen de nieuwe Hoogheden tevoorschijn: Prins John (de Vries), Sik Bob (Bergmans) en de Hofdames Lotte en Ellen.

Bekende gezichten
Voor de Alberger Bökke zijn Prins John en Sik Bob geen onbekenden. Beiden zitten al jaren in de organisatie van de Kindercarnaval en Bob verzorgde meerdere keren een buut tijdens de gala.

Verder zijn de Hoogheden binnen de Albergen bekend als lokale ondernemers. Prins John als eigenaar van Vriezz Trading, groothandel in jacht- en outdoor kleding en artikelen.

Sik Bob is werkzaam bij TND duurzaam, groothandel in LED verlichting en Zonnestroominstallaties.

Hofdame Lotte heeft lange tijd als assistent anesthesie gewerkt, maar is sinds twee jaar zelfstandig fotografe. Ellen werkt al zo’n tien jaar in verschillende projecten voor de Twentse overheid, met loopbaanadvies als specialiteit.

Goede doel
In zijn proclamatie maakte de Prins tevens het Goede Doel bekend: een moestuin voor de Albergse Basisschool Kadoes. In deze moestuin gaan de kinderen in de praktijk leren hoe ze duurzaam en gezond kunnen leven. De Hoogheden gaan in hun regeringsjaar verschillende acties houden om hiervoor geld in te zamelen.

Raad de Prins
In de vier weken,  voorafgaand aan de opkomst, verschenen er cryptische aanwijzingen op de site albergerbokke.nl. Via een digitaal deelnameformulier kon men de Prins en Sik raden en een verklaring geven voor de aanwijzingen. Er waren veel mensen die de namen van de Prins  en Sik wisten te raden.  Omdat René Hoek daarbij ook vrijwel alle aanwijzingen wist te verklaren, ontvangt hij binnenkort een cheque van 25 euro uit handen van Prins John.

De omschrijvingen:

  1. Koale kaant op oale groond. Het is vrij uniek dat zowel de Prins als zijn Hofdame van de koale kaant zijn en de achternaam de Vries slaat ook nog eens op koale. Oale groond heeft betrekking op het feit dat ze op de plek van twee eerdere Prinsen wonen: Prins Theo en Jeugdprins Sander.
  2. Als je het nuchter bekijkt, kun je met deze Sik voor- en achteruit, op en af.
    De voornaam van de Sik is Bob, wat staat voor Bewust Onbeschonken Bestuurder. Bob kun je zowel voor- als achteruit lezen. Het eerste deel van de achternaam is berg, die je op en af kunt.
  3. Beide hofdames beschikken over een wazig verleden.
    Hofdame Lotte werkte lange tijd als assistent anesthesist en verdoving maakt wazig. Hofdame Ellen komt uit Harbrinkhoek en is dus een Dubbelkieker, wat ook wazig is.
  4. Benieuwd naar de afkomst van de Hofhouding? Zoek dan in de vier verschillende windrichtingen. Prins John komt uit Rijssen, dat ten westen van Albergen ligt. Hofdame Lotte uit Fleringen en dat ligt ten oosten. Sik Bob is in Eindhoven geboren (zuiden) en Hofdame Ellen in Harbrinkhoek, dat ten noorden ligt.

Foto hoogheden: Fotostudio Visschedijk.