Regeringsjoar 2018-2019

Prins Roy I en Sik Martin

'Met ne Sik en'n Bok van't zelfde blood, koom't met Carnaval wa good'

Optocht

Zondag 16 februari 2020 om 12:00 (!) de 1e GROTE carnavalsoptocht van Twente. Carnavalsvereniging de Alberger Bökke is elk jaar de organisator van de eerste GROTE carnavalsoptocht van Twente. Er komen elk jaar tienduizenden belangstellenden naar Albergen, bovendien is er sprake van een kwalitatief hoogstaande optocht. Er is GRATIS toegang.

Klik hier voor het programmaboekje en deelnemers Optocht 2019.

 

Tussen de grote bouwwerken, muziekkorpsen en dweilorkesten door is er ook voldoende gelegenheid voor de loopgroepen, paren en eenlingen om hun creativiteit te etaleren.

De deelnemers komen elk jaar uit de gehele regio. Meedoen met de optocht?: Opgave voor de optocht kan via het >> INSCHRIJFFORMULIER (KLIK HIER) <<

De optocht is op Zondag 16 februari 2020 om 12:00!

Plattegrond klik hier.

Noaberfeest 14:30 (GRATIS entree – NA de optocht).

Noaberfeest breidt uit: 7e editie op zondag 16 februari 2020.

Na de optocht van de Alberger Bökke op zondag 16 februari het Noaberfeest gevierd. De commissie, bestaande uit leden van de dweilorkesten La Bella Bok en Boet’n Aodem en de carnavalsvereniging de Alberger Bökke, kiest dit jaar voor een grotere opzet.

Succesformule

In de afgelopen jaren is het Noaberfeest een succesformule gebleken. “Ons doel was het terugbrengen van het ouderwetse carnavalsfeest na de optocht”, vertelt de commissie. “Het motto was dan ook ‘Oude tijden herleven’. Voldoende ruimte voor de bezoekers en de volumeknop ver genoeg teruggedraaid om gezellig met elkaar te kunnen praten. Gezien het enthousiasme van de bezoekers en de vele reacties die we hebben gekregen, zijn we in onze opzet geslaagd.”

Enkele verbeteringen

“Afgelopen jaar liep het behoorlijk vol”, blikt de commissie terug. “Vooral tijdens de uitreiking van de prijzen was het druk. Op zich mooi natuurlijk, maar de ruimte voor de bezoekers is ons heilig.” Vandaar dat er dit jaar een grotere tent geplaatst wordt. Met bijna 200 m2 is deze bijna dubbel zo groot als de tent van vorig jaar. Daarnaast wordt de hal binnenkort verbouwd. Dat betekent een flinke uitbreiding van de ruimte, maar het is nog niet zeker of die dit jaar al gebruikt kan worden. Verder heeft de aanbouw, waar de toiletten zich bevinden een vast dak en vaste wanden gekregen. Ook dat betekent een behoorlijke verbetering van de entourage.

 

Na de optocht en gratis entree

Het Noaberfeest zal weer plaatsvinden op de grote parkeerplaats naast Residentie de Vette Bok (zaal Morshuis).Het feest begint zondag 16 februari direct na de Albergse optocht. De prijzen van de optocht worden weer in de hal uitgereikt. De entree is gratis en de consumpties kunnen betaald worden met de bekende bonnen van de Alberger Bökke, die o.a. voor de gala’s worden gebruikt. Voor de bezoekers is er ook dit jaar weer een gratis button van het Noaberfeest, zolang de voorraad strekt. De kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen en een warme hap is verkrijgbaar. De Noaberfeestcommissie heet iedereen die weer ouderwets carnaval wil vieren van harte welkom!

Mega Carnavalsparty Albergen (Georganiseerd door Morshuis, grote feest terein)

Na afloop van de optocht is het telkens weer een drukte van belang in de diverse horecabedrijven. Het grootse Mega Carnavalsparty Albergen wordt georganiseerd door Café-Zalen-Partyservice Morshuis. De kaarten zijn binnenkort verkrijgbaar. Afhaal en verkoopadres kaarten: @ Voorcafé Morshuis (Ootmarsumseweg 159 in Albergen). Telefoonnummer Café Morshuis: 0546-441238. Meer informatie: www.carnavalalbergen.nl

Zondag 16 februari 2020 om 12:00 de 1e GROTE carnavalsoptocht van Twente

Schrijf je direct in!