Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Optocht

Zondag 12 februari 2023 om 12:00.

Op zondag 12 februari zal voor de 50e keer de 1e grote Twentse Carnavalsoptocht door de straten van Albergen trekken. C.V. de Alberger Bökke is elk jaar de organisator van de eerste GROTE carnavalsoptocht van Twente. Er komen elk jaar tienduizenden belangstellenden naar Albergen, bovendien is er sprake van een kwalitatief hoogstaande optocht. Er is GRATIS toegang.

Klik hier voor het programmaboekje en deelnemers Optocht 2023.

Grote wagens, kleine wagens, grote loopgroepen, kleine loopgroepen, paren, eenlingen en kinderen zijn weer van harte welkom. Ook kan men tegen vergoeding met een reclameauto deelnemen. De start zal zijn om 12.00 uur.

De deelnemers komen elk jaar uit de gehele regio. Meedoen met de optocht?: Opgave voor de optocht kan via het >> INSCHRIJFFORMULIER (KLIK HIER) <<

De optocht is op Zondag 12 februari 2023 om 12:00.

Plattegrond Optocht: klik hier.


Noaberfeest 14:30 (12 februari 2023: GRATIS entree).

Noaberfeest Alberger Bökke onverminderd populair!

Op zondag 12 februari 2023 vanaf 14:30, wordt het Noaberfeest gevierd. Net als de afgelopen jaren vindt dit plaats in een grote tent, naast de Residentie (zaal Morshuis).

“In 2014 hebben we het Noaberfeest voor het eerst georganiseerd, als tegenhanger van de Megacarnavalsparty, een paar honderd meter verderop”, legt de commissie uit. “Voor de jeugd is dat ‘the place to be’, maar de oudere carnavalsvierders vinden dat feest over het algemeen te massaal. Vandaar de behoefte en organisatie van het oergezellige noaberfeest”.

Succesformule
Het kleinschalige Noaberfeest sloeg meteen in het eerste jaar enorm aan. “We vierden dat toen nog in de hal van het Pakhuis, dat al snel volliep met enthousiaste carnavalsvierders. Veel oudere inwoners van Albergen, maar ook verrassend veel deelnemers aan de optocht en leden van omliggende carnavalsverenigingen”, aldus de commissie. “De bezoekers waardeerden vooral de carnavaleske sfeer en het bescheiden volume van de muziek. Daarbij was er voldoende ruimte, zodat niemand in het gedrang kwam”.


Traditie
Nu we zeven jaar verder zijn, kan er gesproken worden van een traditie, die niet meer weg te denken is. “Als de mensen het over de optocht hebben, wordt het Noaberfeest in één adem genoemd. Reclame maken is dan ook eigenlijk niet meer nodig”, vertelt de commissie. “Door de groeiende populariteit moesten we de ruimte voor het Noaberfeest elk jaar uitbreiden. Voldoende bewegingsruimte is namelijk een absolute voorwaarde, daaraan doen we geen concessies” Er werden steeds grotere tenten aan de hal gebouwd, tot daar geen plek meer voor was. Toen werd besloten om de hal niet meer te gebruiken en te gaan voor een grote tent op de parkeerplaats ernaast. “Dat doen we nu voor de derde keer en in die jaren werd ook die tent steeds weer een stuk groter”.

Geweldige stemming
Net als voorgaande jaren zal Flashback drive-in-show zorgen voor een geweldige stemming en er is een groot podium, waarop de aanwezige dweilorkesten een optreden kunnen verzorgen. Voor de kinderen is er een springkussen en gratis ranja. Consumpties kunnen betaald worden met de bekende bonnen van de vereniging, die o.a. voor de gala’s worden gebruikt. Uiteraard kunnen die ook in de tent worden gekocht, waarbij pinnen mogelijk is. De Noaberfeestcommissie heet iedereen, die weer ouderwets carnaval wil vieren, van harte welkom!

Mega Carnavalsparty Albergen (Georganiseerd door Morshuis, grote feest terein)

Na afloop van de optocht is het telkens weer een drukte van belang in de diverse horecabedrijven. Het grootse Mega Carnavalsparty Albergen wordt georganiseerd door Café-Zalen-Partyservice Morshuis. De kaarten zijn binnenkort verkrijgbaar. Afhaal en verkoopadres kaarten: @ Voorcafé Morshuis (Ootmarsumseweg 159 in Albergen). Telefoonnummer Café Morshuis: 0546-441238. Meer informatie: www.carnavalalbergen.nl

Zondag 12 februari 2023 om 12:00 is de eerste GROTE carnavalsoptocht van Twente in Albergen.

Schrijf je direct in!