Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

2e prijs op het Dansmariekeconcours in Fleringen

Super trots zijn we op onze MINI-dansmariekes. Ze hebben de 2e prijs behaald op het Dansmariekeconcours van Carnavals Genootschap de Kroesmennekes in Fleringen. Het gebeuren vond plaats in een grote feesttent tegenover residentie Café-Restaurant DOK’s. Het Dansmariekeconcours werd voor de veertie nde keer gehouden. De ontvangst was vanaf 13.00 uur en de optredens begonnen een half uur later.

De optredens vonden plaats in de categorie vrije dans met dien verstande dat er ook dit jaar een onderscheid was gemaakt in leeftijdscategorieën: mini’s, junioren en senioren. Het jureren was in handen van Sigrid van Bruggen, Ellen van Bruggen en Hendrica de Hoop. In totaal waren er 29 optredens, bestaande uit zeven mini’s, tien junioren en twaalf senioren dansmariekesgroepen die deelnamen aan dit altijd drukbezochte festijn. De dansmariekes van de carnavalsverenigingen in de gemeente Tubbergen namen deel, evenals die van de Kolkleu uit Hertme, de Noorkermennekes uit Hengelo, De Knoll’ntrekkers uit Bornebroek, de Keistenen uit Agelo, de Doldreajers uit Zenderen, de Blaanke Boeskeulkes uit Oldenzaal, De Smoezen uit Vroomshoop, de Toet’nbloazers uit Borne en de Windbuul’n uit Buurse.

Top drie.
Voor de drie winnaars was er een wisselbokaal beschikbaar met daarnaast bekers voor de groepen die als eerste, tweede en derde eindigden. Alle deelnemers ontvingen persoonlijk een herinneringsmedaille. De beste uit de seniorengroep van de gemeente Tubbergen heeft het recht op een optreden tijdens het Gemeentegala van volgend jaar.

De top drie van de drie verschillende categorieën is als volgt:
Mini’s: 1. De Kolkleu; 2. De Alberger Bökke; 3. De Noorkermennekes.
Junioren: 1. De Schoap’nböllkes; 2. De Kroesmennekes; 3. De Turftrappers.
Senioren: 1. De Knoll’ntrekkers; 2. De Papsleef’n; 3. De Schoap’nböllkes.

Bron: Op en rond de Essen.
Foto’s: Ellen Koopmans & Maureen Keemers.