Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

49e Prins Alberger Bökke in de startblokken Opkomst zaterdag 10 november

Komende zaterdag zal de nieuwe Prins van de Alberger Bökke zijn opwachting maken.
Om elf minuten over tien zal hij, met zijn Sik en de Hofdames, door het doek springen in residentie De Vette Bok (zalencentrum Morshuis).

Wie raadt de Prins en Sik?

Allereerst zullen Sleutelprins Arjan, Sik Evert en de beide hofdames Lilian en Monica op ludieke wijze afscheid nemen. Daarvoor zal de Raad van Elf hen rond negen uur op het podium roepen.

Om exact 22.11 uur zal dan de nieuwe Prins van Albergen opkomen.

Tot en met 9 november kan men nog via de site www.albergerbokke.nl raden wie de nieuwe Prins en Sik zullen worden. Daarvoor werd wekelijks een cryptische aanwijzing gegeven. Deze week verscheen de laatste van de vier op de site en kan het grote raden pas echt beginnen. Voor degene die de namen van de Prins en Sik raadt en daarnaast de meeste verklaringen voor de omschrijvingen weet te geven, ligt een cheque van €25,- klaar. Deze zal door de nieuwe Prins persoonlijk worden overhandigd.

De aanwijzingen
Onderstaande aanwijzingen zijn inmiddels op de site te vinden, inclusief de spelregels en het digitale deelnameformulier.

  1. Uniek grensgeval.
  2. Blok van vier? Reken maar!
  3. Van trappen tegen, naar trappen op.
  4. Van de laatste stuiver, tot aan de stad en beide drie, da’s meer dan zat!

DJ Dirk

De avond van de opkomst staat al jaren bekend als een gezellig Albergs feest, dat ook door veel niet-carnavalsleden bezocht wordt. We nodigen daarom alle inwoners van Albergen en omstreken uit op zaterdag 10 november vanaf 20.30 uur in zaal Morshuis. DJ Dirk zal de muzikale opluistering verzorgen.