Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Afgelasting de Allerlaatste Grote Optocht Alberger Bökke

Beste carnavalsvierders,

Naar aanleiding van een vergadering die we maandagavond 9 maart hebben gevoerd met onze grote en kleine wagenbouwers hebben we helaas moeten besluiten om ook de alternatieve optocht voor 2e paasdag geen doorgang te laten vinden.

Nadat we allen gehoord hebben zijn we als bestuur en optocht commissie in beraad geweest en is uiteindelijk dit besluit genomen. We vinden het als vereniging enorm belangrijk dat een groot aantal van de wagenbouwers deel zouden nemen aan onze allerlaatste grote optocht in Albergen. Het is gebleken dat er vanwege organisatorische reden bij de meeste wagenbouwers geen animo is. Tevens is er tot nu toe ook te weinig deelname in alle categorieën en kunnen we geen optocht bieden wat iedereen wel gewend is van de Alberger Bökke.

Het prijzengeld dat voortkomt uit de hoofdsponsoren wordt via een verdeelsleutel verdeeld onder de wagenbouwers.

We willen iedereen bedanken voor hun enthousiaste reacties en ook zeker onze kerngroepleden die in grote getale achter ons idee stonden. Uiteraard zien we graag iedereen bij de eerste grote carnavalsoptocht van Twente in Albergen van de Alberger Bökke in 2021.

We hopen op ieders begrip.

Namens C.V. de Alberger Bökke
Mariska Assink
Persvoorlichter Alberger Bökke.