Regeringsjoar 2023-2024

Prins arjan II en Sik Mart

‘Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval’

Alberger Bökke zet traditie voort Noaberfeest na de optocht op zondag 4 februari

Op zondag 4 februari wordt weer het Noaberfeest gevierd, na afloop van de optocht van de Alberger Bökke. Ook dit jaar vindt dit plaats in een grote tent, naast de Residentie (zaal Morshuis).

Nieuw jasje
Het Noaberfeest wordt georganiseerd door een vernieuwde commissie, bestaande uit 7 leden van de Alberger Bökke. “Eerder waren er ook 2 dweilorkesten bij de organisatie betrokken”, vertelt de commissie. Helaas zijn die allebei gestopt, omdat ze de bezetting niet meer rond kregen. Gelukkig hebben we al aanmeldingen binnen van andere dweilorkesten uit de regio. Zij zullen het feest opluisteren met een optreden. Ook zullen ze zorgen dat de hoogheden van verschillende carnavalsverenigingen op gepaste wijze ‘naar binnen worden geblazen’. Daarmee doen ze de naam Noaberfeest eer aan”.
Ook nieuw is de samenwerking tussen Flash-back en DJ Othmar. “Flash-back is een grote regionale speler, die qua licht en geluid alles in huis heeft voor een groot evenement”, aldus de commissie. “Samen met ‘onze eigen’ DJ Othmar gaan ze er een groot feest van maken.”

Succesformule
Ook voor de negende editie van het Noaberfeest blijven de kernwaarden behouden: ouderwets carnaval, met voldoende ruimte voor iedereen en niet al te harde muziek. “Een normaal gesprek moet nog mogelijk zijn”, legt de commissie uit. “Carnavalsvierders uit de hele regio komen elkaar tegen. Dat is vaak een soort ‘feest der herkenning’. Even zonder gedrang bijpraten met bekenden, die je normaal niet vaak ziet. Carnavalsmuziek hoort er natuurlijk wel bij, maar mag niet de boventoon voeren. Dat blijkt al jaren een succesformule.”

Prijsuitreiking optocht.
De prijsuitreiking van de optocht vindt eveneens tijdens het Noaberfeest plaats. Dat gebeurt door Prins Arjan II en Sik Mart van de Alberger Bökke. Vanaf ongeveer 14.00 uur zal de tent geopend zijn en de entree is gratis. Het Noaberfeest heeft eigen munten, die in de tent worden verkocht. Pinnen is daarbij mogelijk. Voor de kinderen is er een springkussen en gratis ranja.
De Noaberfeest commissie heet iedereen, die ouderwets carnaval wil vieren, van harte welkom!