Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Bokk’n Hörnkes en Alberger Bökke slaan handen ineen: dubbele Prinsopkomst op vrijdag 26 november: AFGELAST

*** update ***

Het aftreden en opkomen van onze hoogheden 26 november 2021 is helaas afgelast.

Door de nieuwe Corona maatregelen zijn wij genoodzaakt dit niet door te laten gaan op de geplande datum. We hopen dat onze nieuwe hoogheden kunnen opkomen op de manier hoe we het de afgelopen maanden voor ogen hadden, maar dan op een later moment.

Voor nu is het plan om zowel het aftreden als de opkomst, opening residentie en nieuwjaarsreceptie te laten plaats vinden op Zaterdag 8 januari 2022.

*** einde update ***

De jeugdvereniging en het ‘grote’ carnaval van Albergen zijn tot een unieke samenwerking gekomen. Voor het eerst in hun bestaan organiseren de Bökk’n Hörnkes en de Alberger Bökke gezamenlijk de opkomst van de nieuwe Prins.

Na een ‘carnaval-loos’ jaar staan beide verenigingen te trappelen om weer ouderwets te knallen. Traditiegetrouw begint de carnavalsperiode met de opkomst van de nieuwe Prins. Voor de Alberger Bökke vindt die opkomst normaal rond de 11e van de 11e plaats, de jeugd volgt dan zo’n twee weken later. Door omstandigheden moesten de Alberger Bökke de opkomst opschuiven en kwamen daarmee in het gedrang met de datum van de Bökk’n Hörnkes. Na kort beraad kwam de jeugd daarop met een prachtig voorstel: laten we de opkomst gewoon samen organiseren.

Het akkoord over de wijze waarop was snel gesloten. Op vrijdag 26 november worden alle zalen van residentie ‘de Vette Bok’ gebruikt om één groot feest te houden. Jong en oud door elkaar, maar wel ieder met een eigen programma. Eerst treden de huidige Hoogheden af, na een regeerperiode van maar liefst twee jaar. De Bökk’nhörnkes nemen afscheid van Prins Maarten, Sik Sander en Hofdame Pam. De Alberger Bökke van Prins John, Sik Bob en Hofdames Lotte en Ellen.

Al snel daarna volgt de opkomst van de nieuwe Hoogheden. Voor beide verenigingen hét hoogtepunt van het jaar. De geruchten gonzen al lange tijd door het dorp. Verschillende namen gaan ‘over de tong’. Na twee jaar wachten, is de nieuwsgierigheid groter dan ooit. Aan dat lange wachten komt op de 26e eindelijk een eind en het is de verwachting dat daar 500 tot 700 bezoekers getuige van zullen zijn. Alleen dat aantal maakt de opkomst al tot een ware happening! DJ Ties zal daarbij voor de juiste stemming zorgen.

Meer kunnen we natuurlijk niet verklappen. Wie meer wil weten, is van harte welkom in de residentie (zalencentrum Morshuis). We beginnen op tijd, want om middernacht moet immers de zaal dicht.
Het is de bedoeling dat iedereen om 19.00 uur binnen is, waarna het programma vrijwel direct begint. Vergeet niet een coronatoegangsbewijs en ID, want hierop wordt gecontroleerd. 

Tot vrijdag 26 november 19:00!

J.V.C. de Bökk’n Hörnkes
CV de Alberger Bökke