Regeringsjoar 2023-2024

Prins arjan II en Sik Mart

‘Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval’

Booster Gala naar twee avonden

Een laagdrempelig en minder traditioneel programma maar kwalitatief wel goed. Het is in een notendop de beschrijving van de Booster Gala, die door De Alberger Bökke en de Bokk’n Hornkes wordt gehouden. Waar aanvankelijk het plan was om deze activiteit over drie dagen uit te smeren, is nu besloten om de Gala op zondag 10 april te schrappen. Reden voor de ingreep is het geringe aantal aanmeldingen voor deze dag. “We hebben gezien dat er meerdere evenementen in dat weekend zijn, waaronder de carnavalsoptocht in Oldenzaal, en daardoor mogelijk de opgave voor onze Gala op zondagmiddag achterblijft. Voor de bezoekers maar zeker ook de artiesten is een goed gevulde zaal belangrijk om er een topgala van te maken. Vandaar dat we de zondag van het programma hebben gehaald”, legt de Galacommissie uit.

De Gala’s op vrijdag 8 en zaterdag 9 april gaan wel door en de aanmeldingen voor die dagen lopen goed. Aanmelden kan echter nog en de leden van De Alberger Bökke hebben die mogelijkheid tot 1 april via www.albergerbokke.nl/booster. De opgave doen in groepsverband is een optie. Dus één persoon die namens bijvoorbeeld een vriendengroep of buurt mailt is voldoende. “We gaan voor twee volle zalen!”, stelt de Galacommissie. De leden die zich hebben aangemeld voor de zondag krijgen een persoonlijke mail met de vraag of zij hun aanmelding willen omzetten naar de vrijdag of zaterdag.

Laatste voorbereidingen
De Galacommissie van De Alberger Bökke en de artiesten zijn momenteel druk doende met de laatste voorbereidingen. “Het wordt geen gala zoals de leden dat van ons gewend zijn. Dit is onder andere terug te zien in de zaalsetting die meer naar het idee van de Comedy Express wordt ingericht met daarbij ongeveer een handvol optredens van Albergse artiesten, waaronder buuts, muziek en dans”, legt de organiserende commissie uit. “Bij de Booster Gala ontbreken de zitplekken echter niet. Deze plekken worden afgewisseld met statafels.” Er wordt een afwisselend programma geserveerd met bekende en volwaardige onderdelen. Zo zullen de dansmariekes, Prinsengarde en Raad van Elf een bijdrage leveren, is er dialectzang en betreden buut’nreeders het podium. Naast de podiumacts die dus van eigen dorpsbodem komen kunnen de bezoekers rekenen op een gezellige carnavalsavond middels een langere versie van de bekende afterparty. De Galacommissie hierover: “De afterparty is in handen van een DJ, welke ook tussen de verschillende optredens zijn bijdrage levert. Op vrijdag is dit DJ Collin en op zaterdag draait DJ Othmar.”

Online aanmelden
De Booster Gala is uitsluitend toegankelijk voor de leden van De Alberger Bökke, de Bokk’n Hornkes en de Sjikke Bokke. Leden van De Alberger Bökke en de Sjikke Bökke hebben gratis toegang omdat bij hen de jaarlijkse contributie is geïncasseerd. Leden van de Bokk’n Hornkes betalen € 5,- als toegangsprijs. De Sjikke Bokke en de Bokk’n Hornkes hebben eigen inschrijvingen gehouden. Er is dus geen kaartverkoop. Wel is het voor de leden van De Alberger Bökke noodzakelijk om online aan te melden. Dit omdat maximaal driehonderd leden per gala toegelaten kunnen worden. Op zowel vrijdag 8 april (jeugdavond) als zaterdag 9 april start het programma om 20.00 uur. De zaal gaat een half uur eerder open. Let op: Tijdens de Booster Gala wordt niet gewerkt met vooraf gereserveerde plekken. Ieder mag dus gewoon binnen lopen en plaatsnemen. Aanmelden kan tot 1 april via www.albergerbokke.nl/booster. Vol=Vol.