Regeringsjoar 2023-2024

Prins arjan II en Sik Mart

‘Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval’

Boostergala Alberger Bökke en Bokk’n Hörnkes moal wat aans

Carnavalsvereniging de Alberger Bökke heeft er een bijzonder geslaagde Boostergala opzitten. Met de komst van in totaal ruim vijfhonderd leden kan Carnavalsvereniging de Alberger Bökke terugkijken op een geslaagde Boostergala. Deze verlate gala werd georganiseerd om iets terug te doen voor de leden, als dank voor hun steun gedurende de coronaperiode. De gala’s vonden plaats op vrijdag 8 april en zaterdag 9 april. Het was al gelijk gezellig druk in de zaal bij de aftrap op vrijdagavond. Deze eerste voorstelling was min of meer bestemd voor de jeugd van de Bokk’n Hörnkes en de Sjikke Bökke. Uiteraard waren er ook andere leden die tijdens de openingsavond van de partij waren. Maar ook zeker de zaterdagavond ging het dak eraf.

De Boostergala werd geopend door spreekstalmeester Edward Morshuis. Hij praatte het programma op zijn eigen manier aan elkaar.

Muzikale opening
Stef Kolner is sinds een aantal jaar een vast gezicht op de Albergse gala’s. Ook bij deze speciale editie was hij van de partij. Hij had een mooie passende tekst geschreven met de titel Coronade, op het lied van The Beatles, waardoor de mensen in de zaal al mooi in de stemming kwamen en men zin kreeg in de rest van de avond. Stef zong onder andere over corona; de omikronvariant en de lockdown.

Optreden Raad van Elf
De Raad van Elf van de Alberger Bökke kwam met de act genaamd ‘Albergen mijn dorp 2023’. Het was een persiflage van bekende Albergenaren die een vergadering van de dorpsraad bijwoonden. ‘Adri Veenstra’ gespeeld door Frank Morshuis was de voorzitter met aan zijn zijde Mart oude Avenhuis als ‘Arjan Lucas’ en Rick Zuithof als ‘Walter Lansink’. Tevens was Rob Kuipers als ‘Eric Brudas’ aanwezig via een Zoommeeting. Tijdens de vergadering kwamen er andere ‘bekende Albergenaren’ langs die gespeeld werden door Job Braakhuis, Stijn Maathuis, Bart van der Meer en Jeroen Detert op Monnink. Verschillende onderwerpen kwamen aan bod zoals het afsluitliedje van de Volkfeesten, de duurzaamheid in Albergen en de zoektocht naar nieuwe leden voor de dorpsraad.

Dansmariekes.
De dansmariekes studeerden speciaal voor de Boostergala een dans in met als thema ‘Lighting Colours’. Dit werd op bijzonder mooie wijze uitgevoerd door Diede Borgerink, Lotte Haarman, Minke Morshuis, Elke Stamsnieder, Lise Booijink, Tess Morshuis, Yara Kole, Rikke Lesscher, Maud Masselink, Madde Keemers en Bente van der Aa. De dansmariekes worden begeleid door Birgit Borgerink, Edmaé van der Aa, Lynn Braakhuis, Judith olde Monnikhof, Roos Kemna en Tjarda Potijk.

Wel en Wee
Judith olde Monnikhof en Job Kreuwel brachten wederom een buut volgens het tv-programma ‘Hart van Albergen’. Jop in de persoon van Gait en Judith in de persoon van Priscilla. In deze buut kwamen vele roddels aan bod, zoals de nieuwe auto van Therodia Render, Rob Scholte op Reimer bij de F1, de valpartij van Collin Veenstra en Dirk Bramer, het ontlopen van bekeuringen van Daan Braakhuis en Sjoerd oude Monninkhof, de vakantie van Frank oude Geerdink en het toiletgebruik van Hugo Demmer. Mensen wees gewaarschuwd, en voor nieuwe roddels moet je bij Gait en Priscilla zijn.

Bokk’n Hörnkes
Ook ontbraken de Bokk’n Hörnkes niet tijdens de Boostergala. Hun act, getiteld ‘Intercambio de parejas’, was tijdens de opkomst al een enorm spektakel. Deze Mexicanen nemen het niet zo nauw met de trouw! Zij komen uit het dorpje Corona en waren in een container naar Nederland gekomen. Ook de Bokk’n Hörnkes wisten nog vele verhalen te vertellen die er tijdens coronatijd in het Bokk’nlaand gebeurd waren, uiteraard met een knipoog naar iedereen. De zaal kon er hartelijk om lachen, waardoor de stemming er steeds beter in kwam.

De Persconferentie
Ook Adri Veenstra mocht natuurlijk niet ontbreken tijdens de Boostergala. Adri hield een persconferentie met als thema ‘Corona’. Hij nam de bezoekers mee naar zijn eigen ervaringen in de zware Coronatijd van de afgelopen twee jaar. Op zijn eigen ludieke wijze blikt Adri terug op gebeurtenissen in de showbizzwereld.

Prinsengarde
In deze speciale boostergala kon de Prinsengarde van de Alberger Bökke niet ontbreken. Zij deden een imitatie van Jan Biggel, door Herald Degger, met het lied ‘Ons moeder zeej nog’, met tussendoor de boerendansers en een drietal oud-prinsen die probeerden de Sirtaki te dansen.

Muzikale intermezzo
Vervolgens was het slotstuk opnieuw de beurt aan Stef Kolner. Zijn openingslied sloeg al in als een bom, dat beloofde wat! En dat hij de zaal kan bespelen bleek wel. Stef bracht nu een drietal liedjes ten gehore die iedereen luidkeels meezong. Na afloop riep Stef spontaan de heren van de Raad van elf op het podium om de zeven-dronk te doen. Iets wat niet in het programmaboekje stond maar wat zeer vermakelijk was om naar te kijken. Een staande ovatie was terecht zijn deel.

Na afloop was er nog de afterparty verzorgd door DJ Colin en DJ Othmar. Het dak ging eraf en het was tot in de late uurtjes gezellig in Zalencentrum Morshuis. Carnavalsvereniging de Alberger Bökke kan dan ook terugkijken op twee geslaagde Boostergala’s. Het bestuur bedankt iedereen die zich hiervoor heeft ingezet op welke manier dan ook. Ook dank aan alle leden die deze avond tot een succes hebben gemaakt. De Alberger Bökke hoopt iedereen volgend jaar terug te zien tijdens de ‘normale’ gala’s die gepland zijn van 2 tot en met 5 februari 2023.