Regeringsjoar 2023-2024

Prins arjan II en Sik Mart

‘Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval’

Carnaval in corona tijd

Alberger Bökke verlengt contract Prins John

November, normaal de start van het nieuwe carnavalsseizoen. De oude Prins en Sik treden af en de nieuwe Hoogheden komen op. Maar niets is normaal in deze coronatijd en dat geldt ook voor carnaval.

Dit jaar geen gala’s, geen grote optocht en geen Noaberfeest. En ook geen nieuwe Prins!! Dat is misschien nog wel het meest wennen. Gaan we dan helemaal ‘stuurloos’ het nieuwe jaar in? En wat doen we als er in 2021 toch nog wat kleinschalige carnavalsactiviteiten georganiseerd kunnen worden?

Vragen waar de Bende van Vier zich de hoofden over heeft gebogen. Hoe zat het ook alweer met die uitspraak van Prins John, tijdens Rosenmontag?

“Ik treed dit jaar niet af, ik ga nog een jaar door!” Was dat grootspraak, in het heetst van de strijd, of een vooruitziende blik?

De Bende van Vier besloot hem maar eens te bellen. Weliswaar was het op dat moment bijna middernacht, maar dat mocht geen probleem zijn. Prins ben je immers dag en nacht. Met slaperige stem zeggen dat je nog klaarwakker bent, zoals het een echte Prins betaamt. Binnen een minuut was de deal rond: het contract van Prins John en Sik Bob wordt met een jaar verlengd. Niet volle bak ervoor gaan, maar aanwezig zijn als de vereniging hierom vraagt. Kortom, Prins John en Sik Bob treden deze maand niet af en zij staan er als vanouds als er nog iets te vieren valt, samen met de Hofdames Lotte en Ellen. Ook voor het ontsteken van het paasvuur, het aanslaan van het eerste vat tijdens het Wies’nfest en het eerste rondje op de Solex tijdens de 24-uursrace kunnen de hoogheden nog gerust gebeld worden. De Bende van Vier kon met een gerust hart gaan slapen en met hen heel Albergen!

Dezelfde vraag leefde natuurlijk bij onze Bokk’n Hörnkes. Ook onder de jeugd was er de vraag of er nog een nieuwe Prins gekozen kon worden. Wie moest dit dan worden? En wanneer moest deze worden benaderd? Normaal gaat er een heel ritueel aan vooraf, kan dat dan nu allemaal niet doorgaan? De Bokk’n Hörnkes kwamen tot de conclusie dat Jeugdprins Maarten, Sik Sander en Hofdame Pam ook een jaar moesten verlengen!! En dus stonden de Bokk’n Hörnkes weer op de stoep bij huize Pouwels met de vraag of Jeugdprins Maarten nog een jaar wil bij tekenen samen met zijn Sik Sander en Hofdame Pam. Ook zij hoefden hier niet lang over na te denken. Wanneer het nodig is zijn zij bereid om dit jaar de honneurs waar te nemen namens de Bokk’n Hörnkes zodat ze samen met Prins John, Sik Bob en Hofdames Lotte en Ellen het nog dunnetjes over kunnen doen.

Een ander verhaal is het bij de allerkleinste Prins en Prinses binnen de vereniging. Omdat zij nog in de leeftijd zijn waar binnen de huidige richtlijnen nog wel iets kan en mag, zijn op de 11e van de 11e de hoogheden van Basisschool Kadoes bekend gemaakt. Schoolprins Hidde Woldendorp en prinses Linde Roeleveld zijn dit jaar door hun klasgenoten gekozen om toch nog carnaval te vieren mits dit kan. Helaas wordt er dit jaar bijna geen carnaval gevierd, maar op school maken ze er iets moois van. Samen met hun Raad van Elf zal dat zeker een grandioos feest worden. De Raad van Elf bestaat uit kinderen van groep 5 tot en met groep 8. Uit groep 5: Pim Bergmans, Teun Bekke, Jinte Borgerink. Uit groep 6: Suus Hassels Mönning, Rama Sleiman, Sophie Meijer. Uit groep 7: Thijmen Verver, Lisz Bekke, Desi ter Haar. Uit groep 8: Jorien ter Beek en Merle Alberink. Daar zijn wij als carnavalsvereniging natuurlijk heel blij mee!! Wij wensen ze dan ook heel veel plezier met alle activiteiten die hopelijk door kunnen gaan.

Achter de schermen zijn we binnen de vereniging ook druk bezig om binnen de richtlijnen van het RIVM te kijken naar mogelijkheden en niet naar onmogelijkheden. Hierbij komt de creativiteit van de kerngroepleden van de Alberger Bökke goed van pas. Laat u verrassen aankomend carnavals jaar, want er staan nog wel enkele activiteiten of attenties op het programma wat we alle leden van onze vereniging willen aanbieden. Zodra alles in goed overleg is geregeld dan maken wij dit via onze website, social media of per email aan de leden bekend. Alaaf!