Regeringsjoar 2023-2024

Prins arjan II en Sik Mart

‘Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval’

De Alberger Bökke versoepelt en brengt hybride gala

Dat niks te dol is in carnavalsland bewijst De Alberger Bökke opnieuw. Dat zij op zaterdag 26 februari een online gala-avond houden was reeds bekend gemaakt maar deze gala is nu omgezet naar een heuse hybride versie. Dat betekent dat het geheel niet alleen meer via internet is te volgen maar ook live in de zaal van Partycentrum Morshuis, in carnavalstijd de residentie van De Alberger Bökke. Reden voor de aanpassing zijn de versoepelingen in het landelijke Coronabeleid en we daarom weer in grote groepen zonder afstandsregel mogen samenkomen. Het programma, dat onder de fraaie noemer ‘De Bokkenkuren in de Keet’ door het leven gaat, beloofd een prettige aaneenschakeling van vermaak te worden.

De presentatie is in handen van Bart Klaassen en Edward Morshuis (foto), een door de wol geverfd duo. Het tweetal neemt de kijkers op ludieke wijze mee naar geheime locaties in Albergen die echter wel regionale bekendheid genieten. En ze laten een kijkje nemen in ruimtes die normaal gesproken gesloten blijven en waarvan het bestaan alleen via de ether bewezen wordt. Daarnaast is het net als bij de online gala van vorig jaar genieten van recent, minder recent én veel minder recent beeldmateriaal van optredens uit het gala-archief van De Alberger Bökke. En die oude doos is reusachtig en daarmee genoeg keuze biedend voor de organisatie. Uitermate goede redenen dus om thuis in te schakelen. Het thuiszitten zat? Geen probleem op een groot scherm in de zaal van Morshuis, in carnavalstijd tevens residentie De Vette Bok, is het eveneens te volgen. Gezelligheid gegarandeerd!

Uitreiking Superbok
Een van de hoogtepunten zal de uitreiking van de Superbok zijn. Deze prestigieuze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een inwoner(ster) van Albergen die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan het sociale en leefbare karakter van het dorp. Iemand die in of buiten de ‘spotlights’ zich inzet op welke manier dan ook om mensen te helpen of op een andere buitensporige manier voor de gemeenschap.

Gratis winkelen bij de Coop
Bovendien krijgen de kijkers een heuse interactieve spelshow voorgeschoteld, waarbij de winnaar de hoofdprijs nog tijdens de uitzending bij elkaar moet sprokkelen. Er worden letters gepresenteerd die samen een woord vormen. Zij die het woord weten dienen deze naar de organisatie te appen, samen met de locatiegegevens waar men zich bevindt. De eerste melder met het correcte woord wordt  dezelfde avond nog thuis opgehaald en ‘losgelaten’ in de Coop om in zestig seconden de prijs bij elkaar te sprokkelen. Een minuut gratis winkelen dus, en dat live te volgen door alle inwoners van Albergen. Voorwaarde is dat men direct beschikbaar is, woonachtig in Albergen en zich daadwerkelijk in Albergen bevindt ten tijde van de uitzending. Het telefoonnummer voor de appjes is: 06-34873209. Zet deze vast in de contacten om snel ‘het woord’ te kunnen appen.

Feestelijke carnavalsavond
De thuiskijkers hebben de gelegenheid om een versnapering te bestellen bij residentie De Vette Bok. Bitterballen worden in no-time bij de thuisbios afgeleverd zodat het deze avond aan niets hoeft te ontbreken. Voor hen die naar ‘de Bokkenstal’ komen ligt er een feestelijke carnavalsavond in het verschiet met bitterbalen én drankjes.

www.twitch.tv/albergerbokke

Wat is er nodig om dit spektakel online bij te wonen? Niet veel, inloggen via de link: www.twitch.tv/albergerbokke is voldoende. De uitzending op 26 februari start om 19.30 uur en de show begint om 20.00 uur. Carnavalsvereniging de Alberger Bökke wenst de kijkers een hilarische avond en veel plezier. Zij die op het scherm bij Morshuis willen kijken kunnen gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig. Op de foto ziet u de presentatoren Edward Morshuis en Bart Klaassen.