Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

De ALLERLAATSTE GROTE carnavalsoptocht van Twente in Albergen.

50e editie op 2e paasdag 13 april start om twaalf uur.

Helaas ging de eerste grote Twentse carnavalsoptocht in Albergen niet door vanwege storm Dennis. Maar de vereniging heeft een mooi alternatief gevonden. Op 2e paasdag 13 april hopen we onze harde kern aan vaste deelnemers te mogen begroeten en zien we ook nieuwe deelnemers aan de start verschijnen! 


Hoge kwaliteit
De kwaliteit zal net zo hoog worden als dat iedereen gewend is in Albergen. Hoe mooi zou het zijn dat onze bekende toppers tot de deelnemers behoren. We willen ze graag een kans geven om hun prachtige creaties alsnog aan het publiek te laten zien. Dan is het publiek weer verzekerd van een waar kijkspektakel. Dan noemt de optochtcommissie deelnemers zoals de plaatselijke Sjikke Bökke, die dit jaar de grootste loopgroep uit hun bestaan hebben, maar liefst 270 personen. Het zou mooi zijn dat zij in Albergen met zijn allen komen. Ook het Peleton uit Geesteren, de Oranjewijk en de Fortburgers uit Tubbergen, de Venfluiters uit Manderveen, DKW uit Vasse, de Klippels uit Langeveen en de Hengelose Optocht Vereniging Altijd Dorst zien we graag aan de start verschijnen. En niet te vergeten de Kroegtijgers uit Geesteren, die hopelijk met maar liefst 300 personen zullen deelnemen. Tussen de grote bouwwerken, muziekkorpsen en dweilorkesten door is er ook voldoende gelegenheid voor de loopgroepen, paren en eenlingen om hun creativiteit te laten zien.

Mee doen met de optocht.
Deelnemers zijn zoals elk jaar welkom vanuit de hele regio. Er hebben zich inmiddels al deelnemers aangemeld waar de optochtcommissie erg blij mee is. Aanmelden kan via www.albergerbokke.nl/optocht. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk vrijdag 27 maart.

Meedoen met de optocht? >> INSCHRIJFFORMULIER (KLIK HIER) <<

Prijzengeld
Dit jaar is het prijzengeld verhoogd naar € 6400,- met daarin € 1111,- voor de 1ste prijs in de categorie grote wagens. Daar zijn we onze sponsoren, die dit mede mogelijk maken, enorm dankbaar voor.


Route
Maandag 13 april zal de optocht aan De Gentiaan van start gaan. Dat gebeurt dit jaar wederom om 12.00 uur. Deelnemers worden met spandoeken naar de opstelplaats verwezen. Voor de toeschouwers wordt aangegeven waar de parkeerplaatsen te vinden zijn. Alle deelnemers aan de optocht krijgen een startnummer toegestuurd, zodat duidelijk is hoe laat men aanwezig moet zijn en er niet onnodig lang gewacht hoeft te worden. De optocht eindigt bij de kerk aan de Hobergenstaat, waarna de wagens uit kunnen rijden via de Zenderseweg of de Philippus Robbenstraat. De gehele route is als volgt: De Gentiaan, Veenpluis, Moutmolen, Molendijk, Bennekerstraat, Oude Schoolstraat, Hinvertsweg, Geert Grootestraat, Hoofdstraat, Zenderseweg, Kapittelhuisstraat, Hobergenstraat en de Philip Robbenstraat. Hier zullen Prins John, Sik Bob met hofdames Lotte en Ellen alsmede Jeugdprins Maarten en Sik Sander met hofdame Pam en de Schooljeugdprins Gijs en prinses Doke het defilé afnemen.


Afterparty
Tussen half zes en zes uur zal Prins John de prijzen uitreiken in de feesttent op het evenemententerrein in Albergen. Na de optocht is iedereen van harte welkom om er gezamenlijk een geweldige afterparty van te maken. Na het kijken van de optocht kan men de gezelligheid opzoeken om er samen nog een mooi, allerlaatste carnavalsfeestje van te maken.
Uiteraard is de entree gratis.