Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

De nieuwe hoogheden: Prins Roy I (Kokhuis) & Sik Martin (Kokhuis)

Prins Roy en Sik Martin nieuwe hoogheden Alberger Bökke

Op zaterdag 10 november vond in Residentie de Vette Bok (zaal Morshuis) de opkomst van de nieuwe Hoogheden van de Alberger Bökke plaats.

Om elf minuten over tien sprongen Prins Roy en Sik Martin door het doek, gevolgd door de Hofdames Alice en Nardy. Bijzonder daarbij is dat de hele Hofhouding Kokhuis als achternaam heeft. De Prins en zijn Sik zijn namelijk broers.

Bekende gezichten
Voor de Alberger Bökke zijn Prins Roy en Sik Martin nieuwe gezichten, maar binnen de Albergse gemeenschap zijn het zeker geen onbekenden. De gebroeders zijn er geboren en getogen en werken ook in het dorp. Prins Roy als eigenaar van H&R bouwKONsult en Sik Martin als ZZP tegelzetter.

Ook hebben beiden jarenlang bij de Tukkers gevoetbald, waarvan de Sik lange tijd in het eerste elftal.

Hofdame Alice is afkomstig uit Almelo en is administratief medewerkster in de zaak van de Prins. Schoonzus Nardy komt uit Rossum en werkt al 35 jaar als verzorgende in Noord-Deurningen.

Goede doel
In zijn proclamatie maakte de Prins een duo-fiets  als het Goede Doel bekend. Zonnebloem Albergen en het Cultuurhoes willen deze fiets met trapondersteuning aanschaffen voor volwassenen en kinderen die niet zelfstandig kunnen fietsen. De Hoogheden gaan in hun regeringsjaar verschillende acties houden om hiervoor geld in te zamelen.