Regeringsjoar 2023-2024

Prins arjan II en Sik Mart

‘Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval’

Einde inschrijving optocht Alberger Bökke nabij

Op zondag 24 februari trekt voor de 49e keer de Eerste Grote Twentse Carnavalsoptocht door de straten van Albergen. Net als vorig jaar, wordt om 12.00 uur gestart. Aanmelden voor deze optocht is nog mogelijk tot en met 23 januari en wel in de volgende categorieën: grote wagens, kleine wagens, loopgroepen, paren en eenlingen. Ook kan men tegen vergoeding met een reclameauto deelnemen. Het reglement en het inschrijfformulier zijn te vinden op de site www.albergerbokke.nl/optocht

Prijzengeld
Traditiegetrouw kenmerkt de optocht van de Alberger Bökke zich door de hoge kwaliteit van de wagens en de grote loopgroepen. Om dit nog meer te stimuleren, is er een eerste prijs beschikbaar van € 1.111,-. Het totale prijzengeld is € 6.200,-, mede dankzij een groot aantal trouwe sponsoren.

Opgave wagens
Ingeschreven wagens worden niet automatisch tot de optocht toegelaten. Hiervoor vindt eerst een bezichtiging plaats, die gepland staat op zaterdag 9 februari. Alleen wagens die voldoen aan de regels, ontvangen een startbewijs. Hiermee wil de optochtcommissie van de Alberger Bökke de kwaliteit van de optocht waarborgen. Ook paren, eenlingen, kinderen en loopgroepen kunnen zich nog tot en met woensdag 23 januari opgeven. Zij krijgen vooraf een startnummer toebedeeld. De jurering van de grote wagens begint om 10.30 uur. Voor verdere vragen kan men zich wenden tot Walter Lansink, tel. 06-14825049.

Bron: Persburo Oude Breuil.