Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Extra dikke editie Bokk’nblad ziet levenslicht met drive-through

ALBERGEN – Corona zet een streep door vrijwel alle carnavalsfestiviteiten van dit seizoen. Maar helemaal niets doen was voor de Alberger Bökke en de Bokk’n Hörnkes geen optie. Zo dacht ook de redactie van het Bokk’nblad. Er werd besloten om juist dit carnavalsjaar een extra dikke editie uit te geven. Op donderdag 4 februari werd dit bijzondere nummer middels een drive-through bij Fraans Marie uitgedeeld aan Albergse ‘Bokk’n Veur een Lintje-ondernemers’ en kerngroepleden van beide verenigingen. Het blad werd op ludieke wijze uitgereikt door de speciaal gekozen Bokk’nblad Interim Crisis Corona Prinses Anne I met haar Geit Ilse. Zaterdag 6 februari volgde de verspreiding onder de inwoners van Albergen.

Het bokk’nblad is tevens online te bekijken via: https://albergerbokke.nl/wp-content/uploads/BB-2021.pdf

Ondernemers waren eind vorig jaar al gevraagd om op een Prinses te stemmen. Anne ter Mors kwam als winnares uit de bus. Zij maakte zich tevens afgelopen donderdag bekend als Prinses van de Alberger Bökke, samen met haar Geit Ilse Lesscher. Anne: “Juist in zo’n raar carnavalsjaar is het leuk om met elkaar te kijken naar wat er wél kan. Toen ik gevraagd werd als Interim Crisis Corona Prinses vond ik dat meteen hartstikke leuk. Ik wist meteen mijn buurvrouw Ilse te strikken als Geit. Wij houden wel van wat gekkigheid.” Dat er van feestjes geen sprake is vinden de dames dan ook erg jammer. Wel prijken ze op de cover van het Bokk’nblad.

Drive-through
Normaal wordt het Bokk’nblad tijdens een feestavond overhandigd aan de nieuwe Prins en hun gevolg. Dit jaar werd door de Bokk’nblad-commissie besloten om een drive-through te organiseren. De spelregels waren vooraf duidelijk gecommuniceerd. De auto verlaten was strikt verboden en iedereen moest na het ontvangen van het Bokk’nblad meteen doorrijden naar huis. Zowel de kerngroepleden als de Bokk’n Veur een Lintje-ondernemers waren erg te spreken over dit leuke initiatief. De Bokk’n Veur een Lintje-ondernemers zijn Albergse ondernemers die de carnavalsvereniging extra steunen. Daar zijn zij hen bijzonder dankbaar voor, vandaar dat de ondernemers ook werden uitgenodigd voor deze drive-through. De plaatselijke detaillisten maakten het zelfs mogelijk om bij het Bokk’nblad een goodiebag uit te delen met lekkernijen.

Verspreiding
Ook de inwoners van Albergen kunnen al genieten van het 160 pagina’s tellende Bokk’nblad. Op zaterdag 6 februari werden meer dan 1500 exemplaren huis-aan-huis verspreid door de leden van de Alberger Bökke en de Bokk’n Hörnkes. Ook bij de vele adverteerders is een exemplaar bezorgd. Fraans Marie was tevens de uitvalsbasis voor de bezorging. Dankzij de vele helpende handen, was het rondbrengen binnen een paar uur geklaard. Ook hier was het verlaten van de auto niet nodig, iedere bezorger kreeg per wijk het benodigde aantal Bokk’nbladen netjes in de auto afgeleverd. Na afloop was er voor alle bezorgers traditiegetrouw heerlijke erwtensoep. Vanwege corona dit jaar niet in het voorcafé, maar zijn pakketten uitgedeeld om thuis te nuttigen. Op de foto, welke met behulp van fotoshop corona-proof is gemaakt, ziet u de Albergse hoogheden. Zij mochten de eerste exemplaren in ontvangst nemen.