Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Gala Alberger Bokke gaat online: De Mooiste Bokkenkuren

ALBERGEN – De gala van de Alberger Bökke gaat online! Het is dus thuis vanuit onze luie stoel te bekijken. Zij die de Albergse gala een warm hart toedragen kunnen zaterdag 6 februari vanaf 20.00 uur de gala alsnog bijwonen. Weliswaar geen nieuwe optredens, maar wel een scala aan stukken uit de ‘oude doos’. Dit onder de noemer ‘De Mooiste Bokkenkuren’. Voor de jongeren misgelopen hoogtepunten en voor de ouderen een feest der herkenning. Gepensioneerde en door corona aan huis gekluisterde commissieleden hebben drie decennia aan archiefbeelden bekeken en daar een selectie uit gemaakt.

> Alberger Bokke – Twitch <

Beeld en geluid moesten van voldoende kwaliteit zijn en de compilatie moest een weergave worden van de gehele periode en recht doen aan de vele artiesten die sinds 1990 op de planken hebben gestaan. Bij voorbaat een grote uitdaging maar het is de speciaal opgerichte en uit zeven leden bestaande online galacommissie gelukt om deze klus te klaren. De kijker zal vele bekende toppers te zien krijgen, maar zich waarschijnlijk ook afvragen waarom andere artiesten niet aan bod komen? De reden is simpel, Albergen had en heeft teveel talent om in pakweg twee en een half uur uit te zenden. Een luxe probleem dus.

‘Bouhuis gala-archief’
Aan Johan Bouhuis en Gerard Hofhuis was de taak om leden binnen de vereniging te benaderen met de vraag of er nog DVD’s, videobanden, kleitabletten en historische geschriften waren van de gala’s uit de inmiddels rijke historie van de Alberger Bökke. Al dit materiaal, bij elkaar zo’n honderd uur, is bekeken en gedigitaliseerd waardoor de vereniging nu beschikt over het zogenoemde ‘Bouhuis gala-archief’ “Door onze commissie is er een selectie gemaakt van bekende en geliefde galartiesten, waarbij de beeldkwaliteit een belangrijk criterium was. Ongetwijfeld zijn er persoonlijke favorieten waar we niet voor gekozen hebben, maar we zijn al benaderd door Netflix met de vraag om een serie te produceren, dus iedereen zal uiteindelijk aan de beurt komen”, vertelt Bob Bergmans namens de organiserende commissie met enig gevoel voor humor.

Presentatie
Jop Kreuwel en Judith Olde Monnikhof, bekend van de dorpspolitiek op de gala, nemen de presentatie van de avond voor hun rekening. Als gastheer en -vrouw zullen zij de galabeelden aan elkaar praten en zorgen voor een vlot, ad rem en chique karakter van de avond. Ze hebben voor een groot deel de teksten geproduceerd. Mitchell Ensink is samen met zijn vaste galacrew de man achter de knoppen. Zij zorgen voor het decor en zullen filmen, regisseren en uitzenden. Om aan de regelgeving omtrent corona te kunnen voldoen is de oorspronkelijke geplande live-uitzending omgezet naar een opname vooraf. Met name de momenteel geldende avondklok speelt in deze beslissing een rol.

Bitterballen
Iedereen die gaat kijken krijgen een heerlijke show vol nostalgie en vermaak uit het recente verleden voorgeschoteld. “Sluit de Boombox aan op de laptop, schenk de glazen vol en geniet van een ouderwets gezellige gala-avond waarbij je dit keer geen stijve nek krijgt van het zijwaarts kijken!”, aldus een enthousiaste Bob. Tijdens de avond kunnen kijkers telefonisch bitterballen bestellen bij residentie De Vette Bok oftewel Morshuis (tel. 0546-441238) welke aan huis worden bezorgd. Een ander vertrouwd onderdeel, de uitreiking van de Superbok, zit eveneens nog in het programma.

De Mooiste Bokkenkuren is te volgen via een van de volgende links:

De aanvang is om 20.00 uur. Voorprogramma start al om 19:00 met ONE BEAT met DJ SEM met oude Gala nummers, om lekker in de stemming te komen. Op de foto is het presentatie-duo te zien, bestaande uit Jop Kreuwel en Judith Olde Monnikhof.