Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Gala Alberger Bökke weer hoog niveau

Carnavalsvereniging de Alberger Bökke heeft er een bijzonder geslaagd gala weekend opzitten. Met in totaal bijna 1.250 bezoekers. De gala’s op vrijdag, zaterdag en zondag waren zo goed als uitverkocht. Ook bij de aftrap op donderdagavond was het al gezellig druk in de zaal. Deze eerste voorstelling was speciaal bestemd voor de ouderen en de gehandicapten, die gratis toegang hadden tot de gala.

Opkomst.
De gala werd dit jaar geopend door spreekstalmeester Edward Morshuis, hij heeft het stokje overgenomen van Thijs Kemperink. Edward heeft de avond op zijn eigen manier aan elkaar gepraat. Op aankondiging van Edward werden Prins John, Sik Bob en de Hofdames Lotte en Ellen naar binnen geblazen door dweilorkest La Bella Bok. De Hoogheden werden bijgestaan door de Raad van Elf en de Dansmariekes. Jeugdprins Maarten, Sik Sander en Hofdame Pam van de Bokk’n Hörnkes maakten het stel compleet. Op zondag waren ook Schoolprins Gijs Maathuis, Schoolprinses Doke Demmer en de Raad van Elf van basisschool Kadoes van de partij.

Openingslied.
Sinds enkele jaren is het een gewoonte dat er een bekende groep van de Prins of Sik het openingslied verzorgt. Dit jaar is de eer aan de Fiets- en Feestclub; de Fahrradler. Onze Sik Bob fietst regelmatig met deze jongens mee. Zij verzorgden een ode aan onze Hofhouding met het lied: “Als de bok weer lös geet”.

Twee groepen dansmariekes.
Dit jaar hebben we mogen genieten van twee groepen dansmariekes, zij vallen beiden nog onder de categorie van junioren. Eerst viel de beurt aan de jongste dansmariekes, bestaande uit Madde Keemers, Suus Bergmans, Elle Stamsnieder, Tara Bats, Minke Morshuis, Tess Morshuis en Lotte Haarman. Zij voerden een geweldige dans op met als thema Robot. Later op het programma waren het de ietsjes oudere dansmariekes die hun dans met als thema Disco mochten laten zien op het podium. Dit werd op mooie wijze uitgevoerd door Rikke Lesscher, Diede Borgerink, Lisa Booyink, Zara Kirtil, Maud Masselink en Yara Kole. Beide groepen worden begeleid door Birgit Borgerink, Edmaé van der Aa, Lynn Braakhuis, Judith olde Monnikhof en Tjarda Potijk.

Nieuw talent.
Nieuw talent is altijd welkom op de gala in Albergen. Dat heeft ook Stef Kolner gehoord. Hij is sinds kort verhuisd vanuit Denekamp naar Albergen. In Denekamp zit hij bij de Raad van Elf, dus het carnaval zit hem wel in het bloed. Met zijn gitaar en mondharmonica, speelt en zingt hij diverse liederen. Zowel country muziek, als rock muziek en een lied voor de jeugdigen onder ons passeerden de revue. We hopen hem zeker volgend jaar opnieuw op het podium te zien.

Eigen buuts
Judith olde Monnikhof en Job Kreuwel brachten dit jaar voor het eerst een buut volgens het t.v. programma Hart van Albergen, met medewerking van Paul Kuipers en Adri Veenstra. In deze buut kwamen onderwerpen aanbod zoals Mijn dorp 2030 en het weer van Paul Paulusma. Ook wisten ze nog nieuwtjes te vertellen over de Hofhouding van de Alberger Bökke en de Bokk’n Hörnkes.
Dit jaar waren voor de tweede keer, Janneke Bekhuis, Marlon Borgerink en Lilian Lucas van de partij. Zij kwamen op als Volendamse dames met bijbehorende klederdracht. En wisten nog een aantal hoogtepunten te vertellen wat er in en rondom Albergen (en Volendam) was gebeurd.

Optredens Raad van Elf en Prinsengarde.
De Raad van Elf van de Alberger Bökke kwamen met een ludieke film met als thema de lijfspreuk van onze Prins en Sik; Sorry veur alles. Hierin kwam de heropvoeding van Hofdame Ellen aan bod, het beklimmen van de Mont Ventoux door Sik Bob, Hofdame Lotte die een fotoreportage aan het maken was in zwembad de Vlaskoel en Prins John als V(r)iezze padvinder.
De Raad van Elf van de Bokk’n Hörnkes hadden een act als muziekband uit Paramaribo. Zij hadden vooraf een film gemaakt waarna ze swingend de volle zaal binnen traden. Nadat alle bandleden uitgebreid waren voorgesteld kwamen ze met het lied ‘Zullen we maar weer een potje dansen’.
Ook de Prinsengarde was traditiegetrouw aanwezig. Met een medley van diverse bekende artiesten hadden ze een mooi optreden met als thema Cut-carnaval.

De muzikale omlijsting van de pauze werd zoals elk jaar verzorgd door ons dweilorkest La Bella Bok. In de pauze ontving iedereen een kippenpoot van Ten Velde Poelier. Het was de bedoeling dat iedereen deze ging eten tijdens het optreden van de medewerkers van Ten Velde Poelier die na de pauze ten tonele verschenen. Zij brachten een lied met eigen tekst op de melodie van Daldeejen van Normaal ten gehore.

Uitsmijter van de avond.
Jeroen Bekke kwam als laatste met een schitterende buut zoals we inmiddels in Albergen gewend zijn. Op geheel eigen wijze kreeg hij als fotograaf Edje Wippers, de zaal stil en ging men er eens goed voor zitten. ‘Edje voor ieder portretje. Ik maak völ portret’n, om good te blieven et’n. Maar wöl ie een foto vol passie en genot: bel dan Shott by Lott’, was zijn motto. Een buut waarin het talent van Jeroen weer eens duidelijk wordt waar we in Albergen trots op mogen zijn.

Superbok.
De superbok wordt traditiegetrouw uitgereikt aan een Albergenaar die iets heeft betekend voor het dorp. Sik Bob neemt het woord en geeft aan dat het een groot genoegen is om de superbok te mogen uitreiken aan deze man. Hij is met zijn 80 jaar een van de oudste en actieve medewerkers van de vereniging. Al actief bij de carnaval vanaf het 2e jaar na de oprichting, hij heeft vanaf toen geen enkel jaar overgeslagen. Vroeger was hij onafscheidelijk van zijn sigaar, dit kenmerkte hem, de sigaar bewoog alle kanten op als een microfoon geen goed contact had. Zijn passie voor dit werk heeft hij al door 2 generaties doorgegeven. Eerst naar zijn zoon, nu zijn de kleinzoons en diens kameraden erbij betrokken. De artiesten krijgen echter nog steeds door hem de microfoon opgespeld. Door deze jarenlange inzet mogen wij met trots voor u in de spotlights zetten: Henk Geelen!!

Opmaken voor de optocht.
Na deze geweldige avond in onze Residentie de Vette Bok werd het laatste woord gegeven aan Prins John. Hij benadrukte nogmaals het goede doel; een moestuin voor basisschool Kadoes, zodat de kinderen leren waar goed voedsel vandaan komt. Gevolgd door het finalenummer ‘Oons mooie Albearg’. De afterparty werd ingezet met live muziek van The Cameltoes en aansluitend DJ Ties, waarbij er nog lange tijd werd na gevierd. De Alberger Bökke kunnen zich nu volledig gaan richten op de optocht, die komende zondag 16 februari om 12.00 uur plaats zal vinden. Direct na de optocht  wordt het Noaberfeest  gevierd in de tent naast de Residentie, waar ook de prijsuitreiking voor de optocht zal plaats vinden.

Foto’s GALA 2020: KLIK HIER