Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Geslaagde Opening Residentie Alberger Bökke en Bokk’n Hörnkes

De Carnavalsverenigingen De Alberger Bökke en de JVC De Bokkn Hörnkes hebben afgelopen zondag 27 november hun residentie geopend voor het komende seizoen.

Onder een strakke organisatie van de Opening Residentie Commissie en meedenkende gastheer is Zalencentrum Morshuis wederom het Walhalla van beide verenigingen. Iedereen was uitgelaten en verheugd dat het feest weer gevierd mocht worden, na de Corona perikelen van de afgelopen jaren.

In het verleden werd het Carnavalsjaar geopend met een Heilige Mis in de RK Kerk, maar vanwege het onttrekken van de diensten is nu het programma anders opgezet. Er werd gestart met een gave onthulling van de borden. De kinderen van de basisschool zijn hierin dit jaar meer betrokken dan voorheen en mochten het spits afbijten met de onthulling van hun spandoek. Prins Wout en Prinses Suus hebben samen met hun Raad van Elf het mooie doek onthuld en het mochten daarna aanschuiven bij het prima en uitgebreid verzorgde lunchbuffet.

Voor dit buffet werden de borden van de nieuwe Hoogheden Prins Gilbert en Sik Arjan, en de borden van de Jeugdprins Stijn en Sik Mart onthuld onder grote belangstelling van de kerngroepleden en met assistentie van de dansmariekes. Spijtig is het dat La Bella Bok is gestopt, vanwege gebrek aan aanwas en zodoende haar steentje niet kon bijdragen met de muzikale omlijsting.

Gelijk na het openingswoord en het buffet werd het Goede Doel van de hofhouding toegelicht. Sik Arjan lichtte toe waarom voor het doel Verjaardagbox Tubbergen is gekozen en ontving hierbij luid applaus.


Het was de beurt aan de huisdiskjockey DJ Othmar voor het muzikale vermaak. Hij kreeg al snel de sfeer te pakken van de aanwezigen in de mooi versierde zaal, maar wat wil je na 3 jaar droogte. Er volgden ondertussen officiële plichtplegingen zoals de opnames in de hofhouding, het bijzetten van de foto van de Hoogheden en er waren meerdere mutaties van nieuwe leden in de diverse commissies.

Er is afscheid genomen van 3 oudgedienden, die samen goed waren voor zeker 55 jaar carnaval in de diverse Raden van Elf. Jammer maar helaas. Tot slot was er de muzikale bingo, een erg populair spel met het doel om op basis van liedjes een kaart vol te krijgen. Hilarische meezingers en mooie prijsjes sierden dit festijn onder leiding van de meelevende DJ Othmar.

Na het programma was het nog lang gezellig in de residentie. De vereniging gaat dit nog eens dunnetjes overdoen met de familieleden, buren, vrienden en andere genodigden van onze hofhoudingen. Op 07-01-2023 willen ze samen proosten op het nieuwe jaar. Info hierover volgt op de website.