Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Hofhouding Alberger Bökke schenkt €1.777,77 euro aan Basisschool Kadoes voor aanleg moestuin.

Prins John, Sik Bob en Hofdames Lotte en Ellen gaven bij hun opkomst op 9 november 2019 aan dat zij dit jaar als goede doel hebben gekozen voor het aanleggen van een biologische, educatieve moestuin naast Basisschool Kadoes.
Wij vinden het belangrijk dat onze jeugd al jong leert wat eerlijk voedsel is en respect ontwikkelt voor alles wat groeit en bloeit”, zegt Prins John tijdens zijn proclamatie.

De voorbereidingen tot aanplanten is begonnen. Maar er mist nog het één en ander: kruiwagens en tuingereedschap, variërend van harken tot batsen, snoeischaren en mogelijk een motormaaier. De cheque á €1777,77 euro is overhandigd door Prins John en Sik Bob samen met hun Hofdames Lotte en Ellen aan de directeur van de basisschool Rik Sanders en de conciërge Haïk Hovsepian. In verband met de hoogte van het bedrag waren hierbij verder aanwezig Mieke Kamphuis, Mariët Schepers en een delegatie van het bestuur van de Alberger Bökke Herald Degger en Bernadette Haarhuis.

Rik was zeer positief verrast door de hoogte van het bedrag. De cheque is op het juiste tijdstip overhandigd geeft Rik aan. Maandag gaan de kinderen weer naar school, de grond is reeds voorbereid en dus kunnen de kinderen gelijk de eerste zaadjes poten of zaaien.

Het bedrag werd bijeen gebracht door verschillende ludieke acties, o.a. tijdens de gala-avonden en de goede doelen collectebussen die her en der bij verschillende ondernemers in Albergen waren neer gezet door de Hofhouding. Tevens is het aangevuld door de Alberger Bökke zodat het tot een uniek carnavalesk bedrag van €1777,77 euro uit is gekomen.

Mieke en Mariët hebben zelf ook een actie op touw gezet voor dit goede doel. Zij hadden 2 dagen bij Residentie Morshuis in samenwerking met Carnavalskleding.nl een koopjesmarkt met carnavalskleding georganiseerd. Iedereen kon tegen stuntprijzen gerepareerde kleding dat van klanten retour was gekomen en/of waar iets mee was kopen voor het goede doel: de moestuin bij basisschool Kadoes. De dames hebben het voornemen dit de komende jaren weer te organiseren zodat dit een terugkerend evenement zal worden.

De foto is gemaakt door Hofdame Lotte van Shot by Lott. Hofdame Ellen was wel aanwezig tijdens de uitreiking maar staat vanwege de 1,5 meter afstand niet bij op de foto.