Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Hofhouding Alberger Bökke schenkt €5.211,11 aan Verjaardagsbox Tubbergen.

Prins Gilbert I, Sik Arjan en de Hofdames Ellen en Patricia hebben bij hun opkomst in november 2022 aangegeven in hun regeringsjaar voor Verjaardagsbox Tubbergen als goede doel te kiezen. Dit besluit was al ruim anderhalf jaar geleden unaniem genomen door de nieuwe hofhouding.

De hofhouding is er dan ook gedurende de carnavalsperiode erg druk mee geweest. Goed voorbereid is men van start gegaan. Onder andere met de verkoop van speciale Verjaardagsbox-speldjes is een mooi bedrag opgehaald. Niet alleen bij de Alberger Bökke, maar zeker ook bij de buurtverenigingen werden de speldjes goed verkocht. Want dit goede doel spreekt iedereen aan.

Naast de opbrengst uit verkoop van de speldjes en ludieke acties, zijn er ook giften in natura gedaan; 71 koeltassen met daarin lekkere Johma salades met een waarde van ongeveer €800,-, 160 bakjes Heks’nkaas met een waarde van een slordige €600,-. Deze producten zijn door Signature Foods, werkgever van Sik Arjan, aan de Verjaardagsbox Tubbergen geschonken. Ook COOP Munster deed een gift in de vorm van dipstokjes met een winkelwaarde van ruim €300,-

De pop-up store Carnavalskleding 2.0 vulde het goede doel aan met een geweldig bedrag van €1.555,55, behaald met de verkoop van 2e hands carnavalskleding.

Afgelopen december is er door BOUWKONSULT B.V. uit Albergen, werkgever van Prins Gilbert I, al een sponsorbedrag van €500,- overgemaakt naar de Verjaardagsbox Tubbergen.

Carnavalsvereniging De Alberger Bökke heeft het bedrag met een gift afgerond naar €5211,11, een geweldig bedrag, buiten de giften die reeds in natura zijn gedaan.

Afgelopen week heeft Prins Gilbert I samen met Sik Arjan en de hofdames Ellen en Patricia deze prachtige cheque mogen overhandigen aan de vrijwilligers van Verjaardagsbox Tubbergen bij Residentie De Vette Bok, Zalencentrum Morshuis.