Regeringsjoar 2023-2024

Prins arjan II en Sik Mart

‘Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval’

Hofhouding Alberger Bökke schenkt totaalbedrag van € 7.654,32 aan Albergse goede doelen.

Bij de opkomst in November 2023 hebben prins Arjan II, Sik Mart en hofdames Marieke en Marieke aangegeven niet 1 maar 2 goede doelen in Albergen te kiezen. Dit regeringsjaar gaat de opbrengst naar Stichting AED Albergen en Houtdorp Albergen.

Al ruim voor de prinsbekendmaking werden er plannen gesmeed door de hofhouding. Het idee om shotjes te verkopen lag al snel op tafel. Hiervoor zijn stickers ontworpen met het gelijke logo als de onderscheiding van de hofhouding. Deze shotjes kregen een toepasselijke naam: Bökkemeister shot.

Daarnaast heeft de hofhouding pins laten maken van I LOVE ALBERGEN. Deze waren binnen no time uitverkocht. Tijdens de laatste galamiddag moesten mensen al worden teleurgesteld. Voor het ontwerpen van de logo’s, stickers en pins willen we Pim Borgerink bij deze nogmaals bedanken. De totale opbrengst uit verkoop van de shotjes, verkoop van de pins en donaties bij diverse collectebussen bedroeg ruim € 3.700,-.

De Pop Up Store Carnavalskleding 2.0 heeft door middel van verkoop van 2e hands carnavalskleding een geweldig bedrag van € 1.555,55 gedoneerd!

Prins Arjan z’n werkgever, Klumpers Installatietechnieken B.V. stelde een gloednieuwe AED ter waarde van € 2.200,- beschikbaar.

Het bestuur van de vereniging De Alberger Bökke deed nog een duit in het zakje en heeft het bedrag afgerond naar een ludiek eindbedrag van € 7.654,32.

Dit betekent dat Houtdorp een bedrag van € 3.827,16 ontvangt en dat stichting AED Albergen een bedrag van € 1.627,16 en een gloednieuwe AED t.w.v. € 2.200,- ontvangt!

Op zaterdag 4 Mei, bij het MFA gebouw waar het jaarlijkse Houtdorp plaatsvindt werden de cheques overhandigd aan de vrijwilligers van beide goede doelen. Namens de hofhouding, Houtdorp Albergen en Stichting AED Albergen, willen we iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit fantastische bedrag en eindresultaat!!

St. AED Albergen (boven).

Houtdorp Albergen.