Regeringsjoar 2023-2024

Prins arjan II en Sik Mart

‘Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval’

Koninklijke onderscheiding voor Johan van der Aa

Zoals elk jaar worden er rond Koningsdag aan veel mensen een lintje uitgereikt, oftewel: een Koninklijke Onderscheiding. Lintjes worden onder andere uitgereikt aan mensen die zich jarenlang ergens vrijwillig voor inzetten.

Dit jaar is een lintje uitgereikt aan ons kerngroeplid Johan van der Aa.

Johan, onze eerste jubileumprins in 1981, heeft bij C.V. De Alberger Bökke jarenlang zitting gehad in het bestuur, waarvan 14 jaar als penningmeester. Hij heeft in die periode de vereniging gezond gemaakt en gehouden. Met als achterliggende gedachte, het doel van de vereniging is het vermaken van de inwoners van Albergen door middel van carnavalsactiviteiten.

Johan heeft jarenlang in de zogenaamde “Bende van 4” gezeten, de commissie die er verantwoordelijk voor is om een Prins en Sik voor het nieuwe carnavalsseizoen te vinden. Discretie was hem toevertrouwd. Meer dan 25 jaar zit hij reeds in de optochtcommissie. Diverse taken neemt hij in deze commissie op zich, waarin geldt als je ja gezegd hebt, dit ook uitgevoerd wordt zonder dat hij hieraan herinnerd hoeft te worden.

Ook heeft Johan een groot aandeel in de jaarlijkse verspreiding van “Het Bokk’nblad”. De sponsoren van buiten ons dorp krijgen belangeloos van hem het blad persoonlijk overhandigd of hij zorgt ervoor dat dit gebeurt. Verder heeft Johan door de jaren heen nog deelgenomen in diverse andere commissies waaronder de wagenbouwcommissie. Jaarlijks werd de wagen voor de plaatselijke hoogheden en Raad van 11 opgetuigd bij Bouwbedrijf Kemperink in de hal.

De bordencommissie; om duidelijkheid in het dorp tijdens carnaval te krijgen moeten de toegangswegen gekenmerkt worden met de bekende Bokk’nlaand borden. De residentie krijgt het bord met de naam van de Prins en Sik. Op de dag voor Aswoensdag wordt door deze commissie dan het hele dorp weer teruggebracht in de originele staat van voor de carnavalsperiode.

De veiligheid van de optocht moet ook constant verbeterd worden. Hiervoor is een wagenkeuringscommissie in het leven geroepen waar Johan sinds de oprichting ervan aan deelneemt. Johan is hierin een gewaardeerd lid die recht door zee is en potentiële deelnemers duidelijk maakt wat wel vereist wordt en wat niet. Door deze keuringen is het niveau van de optocht duidelijk gestegen.

Nog steeds is Johan voor én achter de schermen bezig voor onze vereniging. Dit deed en doet hij echter niet alleen. Zijn vrouw Gerdy steunt hem door dik en dun waardoor hij zijn werkzaamheden voor onze vereniging met een 100% goed resultaat kan afsluiten.

Johan, van harte gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding, namens het bestuur en alle kerngroepleden van C.V. De Alberger Bökke.