Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Online gala Alberger Bokke goed bekeken

ALBERGEN – Afgelopen zaterdag 6 februari bracht de Alberger Bökke met ‘De Mooiste Bokkenkuren’ een online gala. Vanwege de coronamaatregelen noodgedwongen, maar desalniettemin een gala om van te genieten. Geen nieuwe optredens maar een prima selectie van buuts, zang en dans uit de edities van de afgelopen drie decennia. De organiserende commissie keek hiervoor vele uren archiefbeelden om uiteindelijk tot een compilatie te komen, met daarin de artiesten die zaterdag waren te zien en te horen. Een extra uitdaging voor de beeld- en geluidstechnici om de opnames van dertig jaar geleden tot een goed toonbare kwaliteit te brengen. Missie geslaagd kunnen we concluderen! De gala trok ook de nodige kijkers. De teller stak op zijn hoogtepunt door naar 850 zogenaamde viewers. Globaal genomen staat iedere viewer voor één huishouden. Ook de mogelijkheid tot het thuis laten bezorgen van bitterballen met saus door Morshuis was een groot succes, de telefoon stond roodgloeiend.

De gala werd geopend door de President Johan Bouhuis. Hij gaf tevens een korte terugblik op het afgelopen jaar. De twee J’s, te weten Judith (Olde Monnikhof) en Job (Kreuwel) namen de taak op zich om de avond vakkundig aan elkaar te praten. Dat dit aan hun wel is toevertrouwd hadden ze al laten blijken met hun optreden op de gala van 2020, het wel en wee. Al met al kan de Alberger Bökke terugblikken op een geslaagde online gala. Ondanks dit succes wordt de hoop uitgesproken dat het volgend jaar weer als vanouds in Residentie De Vette Bok kan worden bekeken.

Superbok voor Gerard Morshuis
Een ander vertrouwd onderdeel van de Albergse gala, de uitreiking van de Superbok, zat nog wel in het programma. Deze onderscheiding is dit jaar uitgereikt aan Gerard Morshuis. Hij is de allereerste opperstalmeester van de Vette Bok, de residentie van de Alberger Bökke, oftewel Café en Zalencentrum Morshuis. Sinds de oprichting is Gerard al betrokken bij de vereniging. Hij zorgde er voor dat er altijd een gezellig feest werd georganiseerd en hield door de jaren heen altijd rekening met de vereniging. Ook mocht men jarenlang gebruik maken van zijn stuurmanskunsten voor het rondrijden van de prinsenwagen. Gerard wordt gekenmerkt door zijn grote gastvrijheid en dit geldt ook zeker voor zijn vrouw Sanny en de gehele familie. Daarnaast is hij al zestig jaar lid van het plaatselijke parochiekoor en betrokken als voorzitter, penningmeester, secretaris en bezorger voor de ouderenbond in Albergen. De Superbok komt Gerard Morshuis dan ook zeker toe.

De online gala is terug te kijken http://www.twitch.tv/albergerbokke.