Regeringsjoar 2023-2024

Prins arjan II en Sik Mart

‘Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval’

Online en live Gala Alberger Bökke “Bokkenkuren vanuit de Keet”

Afgelopen zaterdag 26 februari bracht de Alberger Bökke met ‘Bokkenkuren vanuit de Keet’ een online én tevens live gala, een gala om van te genieten. Geen nieuwe optredens maar een prima selectie van buuts, zang en dans uit de edities van de afgelopen jaren. Een extra uitdaging voor de beeld- en geluidstechnici om de live opnames tot een goede kwaliteit in de huiskamers binnen te brengen. Missie geslaagd kunnen we concluderen! De gala trok de nodige kijkers zowel thuis als ook live in Residentie de Vette Bok.

De gala werd geopend door de DJ’s van deze avond DJ Edje en DJ Kloas. Zij hadden tevens de taak om deze avond vakkundig aan elkaar te praten. Dit deden ze vanaf de verschillende geheime zender locaties in Albergen zoals Fietspad FM, Distel FM, Tuut FM met de TB, Albergse Muziek Gigant AMG, Impreza en de Sluus.

De avond begon gelijk met een uitreiking van de prijsvraag in het Bokk’nblad waar men een tafel voor 10 personen en het 1e rondje voor het Wiesnfest kon winnen. De prijs ging naar niemand minder dan Willy de Bruijne. Ze werd live in de uitzending verrast door Elise en Judith olde Monnikhof. De Alberger Bökke wenst haar natuurlijk veel plezier tijdens het Wiesnfest dat tijdens het Pinksterweekend op vrijdag 3 juni op het programma staat van de Volksfeesten Albergen.

Daarna was ‘het podium’ voor niemand minder dan onze dansmariekes uit het jaar van 2018. Opgevolgd door de heren Frank oude Breuil, Chris Velthof, Joris Hesselink, Thijs Oerbekke uit het jaar 2007 met Frisdrank & Co.

Uitreiking Superbok voor Marga Visschedijk
Een ander vertrouwd onderdeel van de Albergse gala, de uitreiking van de Superbok, zat ook dit jaar in het programma. De superbok wordt traditiegetrouw uitgereikt aan een Albergenaar die iets betekent voor het dorp. De onderscheiding is dit jaar uitgereikt aan Marga Visschedijk. Voorzitter Herald Degger en President Johan Bouhuis kwamen Marga verrassen op haar werk bij Bistro Kampkuiper. Ze werd opgehaald om daarna live in de studio de superbok uitgereikt te krijgen in het bijzijn van haar man Frank en haar kinderen die natuurlijk ook in het complot zaten. Een kleine greep uit de activiteiten van Marga die ze betekend heeft voor het dorp; vanaf 1992 is het Bokk’nblad onder haar bezielende leiding uitgegroeid tot een glossy zoals die nu bij iedereen op de keukentafel ligt, een record vestigen met de langste loopgroep kwam van de grond door haar inzet, van prinsopkomst tot bok verbranden is Marga samen met Frank van de partij met haar fototoestel om alles professioneel vast te leggen, ook de Tukkers draagt ze een warm hart toe en was ze actief in de jubileumcommissie. Kortom een echte kartrekker en duizendpoot binnen verschillende verenigingen in ons dorp en daarom geheel terecht dat zij wordt onderscheiden als Superbok 2022! Marga gefeliciteerd met deze mooie titel.

Natuurlijk kunnen er ook geen optredens ontbreken van onze eigen Prinsengarde en Raad van 11. De samenstelling van beide groepen zijn inmiddels niet geheel actueel meer, maar de sfeer bij u thuis en in de Residentie was er niet minder om. Ook een aantal oude buuts uit de oude doos was er één van Marko Degger die in 1997 een buut verzorgde als De Ambtenaar. Een oud gediende die we graag nog een keer weer terug zien op het podium. Evenals Chris van der Aa die in 2015 een buut verzorgde als Nemmet, zien we graag nog een keer weer terug op het podium.

Uiteraard kon men ook genieten van enkele muzikale omlijstingen. Het archief was zo groot dat er een moeilijke keuze gemaakt kon worden, toch is de keuze gevallen op een lied van Brudas uit 2016 samen met Ronnie Habers en Cas Dashorst en nog een lied van Cas uit 2015 waarin hij zong over bier drinken op je 18e.

Iedereen kent waarschijnlijk ook nog wel de avonturen van ‘Donald Duck gaat op reis’, die in 2014 de gala avonden onveilig maakten door Renate olde Monnikhof , Ellen Koopman en Ellis Demmer. In die tijd was dit een heel spektakel, verkleed als Donald Duck de bank in Albergen overvallen en met het geld naar Amsterdam afreizen om het daar weer uit te geven.

1 Minuut gratis winkelen bij de COOP
De rode draad van deze gala was het raden van een woord. Verdeeld over de avond werden er door beide DJ’s een letter getoond en men kon van deze letters een woord vormen. Dit woord kon je doorgeven aan een vooraf bekend gemaakt telefoonnummer. De eerste die het woord goed had doorgegeven was Rick Zwijnenberg. Het woord was ‘Drietbuul’.


Rick werd door Elise en Judith olde Monnikhof uit huis opgehaald en hij mocht een hele minuut lang winkelen bij de COOP. Speciale dank aan Ronny Munster die hieraan heeft mee gewerkt en de boodschappen heeft gesponsord. Door zijn winkel te openen op zaterdagavond kon Rick live helemaal los gaan.

De afsluiter was natuurlijk in handen van Jeroen Bekke. In 2018 had hij een buut met als titel 360 dagen gelukkig getrouwd. Opgevolgd door de hofdames Haarhuis & Haarhuis met hun kinderen. De afterparty werd verzorgd door DJ Othmar waardoor het nog lang gezellig bleef in Residentie de Vette Bok.

De Alberger Bökke kan terug kijken op een zeer geslaagde gala-avond die men thuis en bij de Residentie kon volgen. Op deze manier heeft de vereniging toch een mooie avond kunnen bezorgen voor hun leden en niet-leden waardoor het carnaval niet helemaal wordt vergeten in het jaar 2022.

Boostergala
Voor iedereen die nu toch weer de carnavalskriebels heeft gekregen of het jammer vond deze avond gemist te hebben, er wordt op 8, en 9 april een Boostergala georganiseerd. Meer informatie hierover volgt later. Houdt hiervoor de social media goed in de gaten zodat u dit spektakel niet mist. Meer informatie of nu al aanmelden: Booster Gala – De Alberger Bökke (albergerbokke.nl)