Regeringsjoar 2023-2024

Prins arjan II en Sik Mart

‘Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval’

Opening Residentie

De Carnavalsverenigingen De Alberger Bökke en de JVC De Bokk’n Hörnkes hebben afgelopen zondag 26 november hun residentie geopend voor het komende seizoen. Onder een strakke organisatie en meedenkende gastheer is Zalencentrum Morshuis wederom het Walhalla van beide verenigingen.

Er werd gestart met een gave onthulling van de borden.
De kinderen van de basisschool mochten weer het spits afbijten met de onthulling van hun spandoek.
Prins Sven en Prinses Amber hebben samen met hun Raad van Elf het mooie doek onthuld en het mochten daarna aanschuiven bij het prima en uitgebreid verzorgde brunchbuffet.

Voor dit buffet werden de borden van de nieuwe Hoogheden Prins Arjan II en Sik Mart met hun hofdames Marieke en Marieke, en de borden van de Jeugdprins Dirk en Sik Jort en hun hofdames Merle en Geeke, onthuld onder grote belangstelling van de kerngroepleden en met assistentie van de dansmariekes.

Gelijk na het openingswoord en het buffet werden de Goede Doelen van de hofhouding toegelicht. Sik Mart lichtte toe waarom voor de doelen Houtdorp en Stichting AED is gekozen en ontving hierbij luid applaus.
Het was de beurt aan de huisdiskjockey DJ Othmar voor het muzikale vermaak. Hij kreeg al snel de sfeer te pakken van de aanwezigen in de mooi versierde zaal.

Er volgden ondertussen officiële plichtplegingen zoals de opnames in de hofhouding, het bijzetten van de foto van de nieuwe Hoogheid en er waren meerdere mutaties van nieuwe leden in de diverse commissies, die op ludieke wijze werden binnengehaald.

Er is afscheid genomen van 3 oudgedienden in de Raad van 11, waarvan 2 samen goed waren voor zeker 34 jaar carnaval.

Tot slot was er de muzikale bingo, een erg populair spel met het doel om op basis van liedjes een kaart vol te krijgen. Hilarische meezingers en mooie prijsjes sierden dit festijn onder leiding van de meelevende DJ Othmar.

Na het programma was het nog lang gezellig in de residentie. De vereniging gaat dit nog eens dunnetjes overdoen met de familieleden, buren, vrienden en andere genodigden van onze hofhoudingen.
Op zaterdag 06-01-2023 willen ze samen proosten op het nieuwe jaar.