Regeringsjoar 2023-2024

Prins arjan II en Sik Mart

‘Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval’

Opgave optocht Alberger Bökke

Op zondag 4 februari 2024 zal voor de 51e keer de eerste grote Twentse Carnavalsoptocht door de straten van Albergen trekken. De start zal zijn om 12.00 uur. Aanmelden voor deze optocht is vanaf heden mogelijk, in de volgende categorieën: grote wagens, kleine wagens, grote loopgroepen, kleine loopgroepen, paren, eenlingen en kinderen. Ook kan men tegen vergoeding met een reclameauto deelnemen.

Traditiegetrouw kenmerkt de optocht van de Alberger Bökke zich door de hoge kwaliteit van de wagens en de grote loopgroepen. Om dit nog meer te stimuleren, is er een eerste prijs beschikbaar van 1.111 euro voor de grote wagens. Het totale prijzengeld is 6.221 euro, mede dankzij een groot aantal trouwe sponsoren. De regels voor de jurering zijn te vinden op de site www.albergerbokke.nl. Ook is het reglement en het inschrijfformulier op de site te vinden.

Zie: www.albergerbokke.nl/optocht

Opgave alle deelnemers
Opgave van grote en kleine wagens, grote en kleine loopgroepen, paren, eenlingen en kinderen is mogelijk tot vrijdag 5 januari 2024. Vanwege het korte carnavalsseizoen is later aanmelden geen optie. Ingeschreven grote en kleine wagens worden niet automatisch tot de optocht toegelaten. Hiervoor vindt eerst een bezichtiging plaats, die gepland staat op zaterdag 20 januari 2024. Alleen wagens die voldoen aan de regels, ontvangen een startbewijs. Hiermee wil de optochtcommissie van de Alberger Bökke de kwaliteit van de optocht waarborgen.
De jurering van de grote en kleine wagens begint om 10.30 uur. De jurering van de overige deelnemers begint om 11.00 uur.

Voor verdere vragen kan men zich wenden tot Mariska Assink, voorzitter Optochtcommissie Alberger Bökke op nummer 06-33322011.