Regeringsjoar 2022-2023

Prins Gilbert en Sik arjan

'A'j achterum kiekt, zee'j veur oe niks!'

Opgave optocht Alberger Bökke

Op zondag 12 februari 2023 zal voor de 50e keer de eerste grote Twentse Carnavalsoptocht door de straten van Albergen trekken. De start zal zijn om 12.00 uur. Aanmelden voor deze optocht is vanaf heden mogelijk, in de volgende categorieën: grote wagens, kleine wagens, grote loopgroepen, kleine loopgroepen, paren, eenlingen en kinderen. Ook kan men tegen vergoeding met een reclameauto deelnemen.

Traditiegetrouw kenmerkt de optocht van de Alberger Bökke zich door de hoge kwaliteit van de wagens en de grote loopgroepen. Om dit nog meer te stimuleren, is er een eerste prijs beschikbaar van 1.111 euro voor de grote wagens. Het totale prijzengeld is 6.400 euro, mede dankzij een groot aantal trouwe sponsoren. De regels voor de jurering zijn te vinden op de site https://albergerbokke.nl/optocht/. Ook is het reglement en het inschrijfformulier op de site te vinden.

Opgave alle deelnemers
Opgave van grote en kleine wagens, grote en kleine loopgroepen, paren, eenlingen en kinderen is mogelijk vanaf maandag 14 november 2022 tot en met maandag 2 januari 2023. Ingeschreven grote en kleine wagens worden niet automatisch tot de optocht toegelaten. Hiervoor vindt eerst een bezichtiging plaats, die gepland staat op zaterdag 21 februari 2023. Alleen wagens die voldoen aan de regels, ontvangen een startbewijs. Hiermee wil de optochtcommissie van de Alberger Bökke de kwaliteit van de optocht waarborgen.

De jurering van de grote en kleine wagens begint om 10.30 uur. De jurering van de overige deelnemers begint om 11.00 uur.
Voor verdere vragen kan men zich wenden tot Mariska Assink 06-33322011 (bereikbaar na 18.00 uur).

Op zondag 12 februari 2023 vanaf 14:30, wordt – direct na de optocht – het Noaberfeest gevierd. Net als de afgelopen jaren vindt dit plaats in een grote tent, naast de Residentie (zaal Morshuis). GRATIS entree. Oergezellig carnavalsfeest.