Regeringsjoar 2023-2024

Prins arjan II en Sik Mart

‘Met diss’n jager en crosser op ‘n Bokk’nstal, viert wie vol gas carnaval’

Optocht Alberger Bökke meer deelname dan vorig jaar!!

De 51e Eerste Grote Twentse Carnavalsoptocht kan wat betreft de optochtcommissie Alberger Bökke beginnen. Al moeten ze nog even geduld hebben tot zondag 4 februari 12.00 uur. “Met 10 deelnemers meer dan vorig jaar kijken wij uit naar de dag van de optocht”, vertelt woordvoerder Mariska Assink. “Het bezichtigen heeft inmiddels plaats gevonden, de wagenbouwers die mee doen weten wat hen te doen staat en de wagens zijn ook dit jaar weer van hoge kwaliteit. Het belooft weer een groot spektakel te worden”, alsdus Assink.

Klik hier voor het programmaboekje en deelnemers Optocht 2024.

De optochtcommissie is bijzonder verheugd dat veel bekende toppers weer tot de deelnemers behoren. In alle categorieën hebben we voldoende deelname, en daarmee is het publiek verzekerd van een waar kijkspektakel. Met ruim 3000 deelnemers is er voor ieder wat wils en zal de Eerste Grote Twentse Carnavalsoptocht dan ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Start om 12.00 uur
Zondag 4 februari om 12.00 uur zal de optocht aan De Gentiaan van start gaan. De deelnemers worden met spandoeken naar de opstelplaats verwezen waarvoor zij reeds een starttijd hebben ontvangen. “Alle deelnemers hebben vooraf een startnummer en starttijd gekregen, zodat het niet voor alle wagens nodig is om zo vroeg naar Albergen te komen” vertelt Mariska. Voor de toeschouwers wordt aangegeven waar de parkeerplaatsen te vinden zijn, deze zijn goed verdeelt rondom Albergen zodat iedereen een mooi plekje langs de optochtroute kan vinden om alles goed te kunnen zien.


Route

De gehele route is als volgt: De Gentiaan, Veenpluis, Moutmolen, Molendijk, Bennekerstraat, Oude Schoolstraat, Hinvertsweg, Geert Grotestraat, Hoofdstraat, Zenderseweg, Kapittelhuisstraat, Hobergenstraat en de optocht eindigt bij ‘Het Klooster’ (voorheen de kerk) aan de Hobergenstraat, waarna de wagens op aanwijzingen van de verkeersbegeleiders uit kunnen rijden via de Zenderseweg of de Philippus Robbenstraat.
Prins Arjan II, Sik Mart en hun hofdames Marieke en Marieke nemen namens de Alberger Bökke het defilé af aan de Kapittelhuistraat waar eveneens Prins Dirk, Sik Jord en hun hofdames Merle en Geeke namens de Bokk’nhornkes staan om het defilé af te nemen.
Verdere informatie over het programmaboekje, de optochtroute, het opstellen en de parkeerplekken is te vinden op de website van de Alberger Bökke: www.albergerbokke.nl. Hier is ook het regelement en de criteria voor de jurering te vinden.


Medewerking van de inwoners in Albergen

Om het hele spektakel van de Eerste Grote Twentse Optocht in Albergen goed te laten verlopen op zondag 4 februari heeft de Alberger Bökke de medewerking van de Albergse inwoners nodig. De inwoners langs de route worden dringend verzocht om de straten autovrij te houden. Dit verzoek geldt ook voor de mensen die binnen de route wonen. Bij eventuele calamiteiten kan men dan snel van binnenuit de optocht bereiken. Andersom zal de vereniging proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken. Zo zijn er strenge regels aan het geluidniveau gesteld aan alle deelnemers, maar dit geldt ook voor alle toeschouwers langs de route. De volgende dag worden de straten weer schoongeveegd door leden van de vereniging. “Wij vragen bij deze aan de aanwonenden van de optochtroute, om de rommel op straat te vegen”, geeft Mariska Assink aan. “De gemeente zal dan zorg dragen voor het opruimen, in samenwerking met de veegploeg van onze vereniging”.

Straatversiering
De anders zo keurig uitziende straten van Albergen zullen dit weekend niet hetzelfde zijn. Vele wijken en buurten zorgen ervoor dat de toeschouwers niet alleen kunnen genieten van een kleurrijke optocht, maar dat zij ook door mooi versierde wijken en straten lopen. Vele inwoners van Albergen zijn al druk met de nodige voorbereidingen om hun wijk of straat de mooiste van Albergen te laten zijn. Uiteraard wordt ook de mooiste wijk of straat beloond met een prijs voor ‘Best versierde straat’. Wil je als inwoners van een wijk of straat nog meedoen voor deze prijs, dan is de opgave hiervoor bij Erik Dam via 06-51685168.

Prijsuitreiking tijdens het Noaberfeest
Rond 17.30 uur zullen Prins Arjan II en Sik Mart de prijzen uitreiken tijdens het Noaberfeest waarvan €1.111,- voor de eerste prijs in de categorie Grote Wagens. Daarvoor zijn we onze sponsoren, die dit mede mogelijk hebben gemaakt enorm dankbaar. Het Noaberfeest vindt plaats in de grote tent op de parkeerplaats naast Partycentrum Morshuis. Vanaf ongeveer 14.00 uur zal de tent geopend zijn en de entree is gratis. Voor de kinderen is er een springkussen en gratis ranja. Voor nadere informatie over de optocht kan men contact opnemen met Mariska Assink, woordvoerder Optochtcommissie Alberger Bökke, tel. 06-33322011 (liefst na 18.00 uur bellen)